Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een vakantiehuis via Interhome

Je eigen vakantiehuis in Florence. Natuurlijk met ANWB-ledenvoordeel.

Bekijk het aanbod 

Renaissance beleven vanuit een vakantiehuis in Florence

Kunstliefhebbers verblijven in een vakantiehuis in Florence om deze stad vol historisch erfgoed te verkennen. Niet voor niets wordt Florence gezien als de bakermat van de renaissance. Buiten de stad zoek je de rust op in het schilderachtige Toscaanse landschap.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Florence 
Zonder Florence zou de wereld er anders uitzien. Weinig steden hebben zo hun stempel gedrukt op de Europese kunst en cultuur als Florence.
Campings in of vlak bij Florence 

Ben je gek op kamperen? Hier vind je het aanbod van de leukste campings in Florence. Welke kies jij?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Italië en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Amore Italia! Plan jouw perfecte vakantie nu al met de ANWB Creditcard. Voor al je vakantie uitspattingen!

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Beroemde beelden

Een vakantiehuis in Florence is een comfortabele basis om de stad te ontdekken. Het centrum is compact en de belangrijkste bezienswaardigheden liggen dichtbij elkaar. Aan het Piazza della Signoria bezoek je het 14e-eeuwse Palazzo Vecchio en Loggia dei Lanzi. Het Palazzo was honderden jaren lang het belangrijkste overheidsgebouw in Florence. Vandaag de dag bewonder je er kunstwerken van Donatello. Loggia dei Lanzi is een beeldengalerij met gotische en renaissancistische invloeden. Een van de bekendste beelden is die van Hercules en de centaur. Aan het plein ligt ook het Uffizi, het bekendste museum van Florence. Hier hangen werken van Michelangelo, Botticelli, Rembrandt en Da Vinci. Het beroemdste kunstwerk van Michelangelo, het beeld David, staat in het Galleria dell'Accademia. Een belangrijk herkenningspunt in Florence is de Duomo, met zijn rode koepels en 85 meter hoge campanile. Na een klim van 400 treden wacht boven in de middeleeuwse kathedraal een schitterend uitzicht. Ook de Ponte Vecchio over de rivier Arno is een belangrijke trekpleister. De 14e-eeuwse brug, de oudste van de stad, huisvest tegenwoordig vooral juweliers.

Vakantiehuis Florence: omringd door Toscaans landschap

Een vakantiehuis in Florence ligt in de romantische omgeving van de glooiende streek Chianti. Een van de mooiste autoroutes in het gebied is de SS222, beter bekend als de Chiantigiana, die loopt van Florence naar Siena. Onderweg stop je in pittoreske wijndorpen als Greve en Panzano om lokale wijn te proeven. In de buurt van Florence ligt een van de meest fotogenieke dorpen in Toscane, San Gimignano. Het middeleeuwse centrum telt veertien torens, waaronder de Torre Grossa van 54 meter.