Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Op vakantie naar Tel Aviv: een bruisende stad aan de Middellandse Zee

Een indrukwekkende skyline, moderne gebouwen en een bruisende binnenstad. Dat is wellicht de beste omschrijving van een vakantie naar Tel Aviv. Op slechts 4,5 uur vliegen waan je je direct in een andere wereld. Geniet van de levendigheid van de jonge stad vol zon, zee en strand.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Israël 

Van de zwarte hexagonen in Yehudiya Forest Nature Reserve en het ondergrondse waterreservoir in de stad Ramla tot het enige theater ter wereld met dove en blinde acteurs. Een reis door Israël zal menig reiziger verbazen.

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Ontdek het oude centrum in Old Jaffa

Tel Aviv, dat letterlijk Lenteheuvel betekent, is het culturele en economische centrum van Israël. Je kunt de stad vergelijken met New York, aangezien het leven hier 24/7 doorgaat en de mensen over onuitputtelijke energie beschikken. De stad is in 1909 opgebouwd als Joodse tegenhanger van de Arabische stad Jaffa. Tegenwoordig vormt Jaffa het oudste deel van de stad, met een volledig eigen identiteit. Je wandelt hier door een schilderachtige artiestenwijk, vol met prachtige galerieën, sfeervolle cafés en restaurants en mooie clubs. Bezoek ook de fraaie Sint-Petruskerk met de hoge torenklok. 's Avonds worden de straten overgenomen door de vele terrassen met lampionnen en een zee van tafels. Her en der draait een dj voor een gezellige sfeer.

Drijven in de Dode Zee

Een must tijdens een vakantie naar Tel Aviv is de Dode Zee. Geen enkel meer op de wereld is zouter. Vanwege dit hoge zoutgehalte is het mogelijk om in het water te drijven. Vergeet niet om waterschoenen aan te doen voordat je de Dode Zee in gaat. De grond kan namelijk behoorlijk pijnlijk zijn aan je voeten. Ook is het belangrijk om niet langer dan 15 minuten in het water te liggen en je huid goed af te spoelen. Na een langere tijd gaat je huid namelijk irriteren. Het is echter een bijzondere ervaring, die niet te vergelijken is met zwemmen in zee.

Winkelen in Neve Tzedek, de hipste wijk van Tel Aviv

Voor winkelplezier bezoek je tijdens je vakantie in Tel Aviv de wijk Neve Tzedek. Je wandelt hier door smalle stegen met trendy boetieks en conceptstores. Hier zijn geen grote winkelketens, maar juiste kleinere winkels voor leuke souvenirs. Ook zijn hier verscheidene sfeervolle restaurants om heerlijk te ontspannen.