Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Israël

Krijg een goede indruk van de mogelijkheden voor je vakantie naar Israël. Ontdek welke reisdocumenten je nodig hebt en de praktische info ter plaatse. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de Dode Zee waar je door het hoge zoutgehalte heerlijk blijft drijven. De bekende klaagmuur vind je in de oude stad Jeruzalem. Of bezoek de grotten in Beit Guvrin National Park. Boek een van de meerdaagse rondreizen in combinatie met Jordanië. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Israël.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in israël

Van Jeruzalem tot Tel Aviv: waar je ook naartoe gaat tijdens je vakantie in Israël, je maakt kennis met de boeiende geschiedenis en cultuur van dit schitterende land.

Bereid je reis naar Israël goed voor

Wil je tijdens je vakantie in Israël met een huurauto rijden? De belangrijkste verhuurbedrijven verhuren op het vliegveld Ben-Gurion 24 uur per dag auto's. Autoverhuurbedrijven in Jeruzalem staan reizen naar de Palestijnse gebieden niet toe. Bovendien wordt bezoekers in Jeruzalem veelal aangeraden gebruik te maken van het openbaar vervoer of een taxi, aangezien een vrije parkeerplaats moeilijk te verkrijgen is. De wegen in Israël zijn goed toegankelijk per auto, vooral tussen de toeristische gebieden.

Vakantie Israël: tips en bezienswaardigheden

Israël is een interessant vakantieland vol geschiedenis. Wandel in het oude Jeruzalem, door kruisvaardersplaatsen als Akko of bijbelse plaatsen als Capernaum. Ook de schitterende heuvels rondom Jeruzalem zijn een aanrader. Israël heeft echter ook een moderne kant. Reis af naar Tel Aviv of geniet aan de kust bij Eilat en Netanya. Bij Ein Gedi zwem je in het zoute water van de Dode Zee. Of geniet bij de Rode Zee met uitzicht op Egypte en Jordanië.

Bekijk het aanbod reizen naar Israël

Wil je zelf Israël ontdekken? Maak je keuze uit prachtige rondreizen door het land langs alle interessante bezienswaardigheden.