Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Alles voor je vakantie naar Isle of Man

Isle of Man is een eiland in de Ierse zee, tussen Ierland en Engeland. Een vakantie op Isle of Man is de perfecte keuze voor avonturiers die graag de geschiedenis ontdekken van dit eiland, dat een belangrijke rol speelde in de tijd van de Vikingen en Kelten. Je vindt hier bijzondere bezienswaardigheden zoals een paardentram en steile kliffen. Laat je verrassen door dit diverse eiland en ga op avontuur!

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Met de stoomtrein naar Douglas

Het eiland Man wordt meestal afgebeeld met haar indrukwekkende kliffen en steile rotswanden, met af en toe een idyllische boerderij. Deze kliffen lenen zich uitstekend voor een mooie wandeling, maar er is op het eiland nog veel meer te zien. Stap in Port Erin op de Isle of Man Steam Railway en laat je per stoomtrein 25 kilometer richting de hoofdstad Douglas rijden. De treinrit doorkruist verschillende landschappen en zo maak je comfortabel kennis met het eiland. Naast de ouderwetse stoomtrein is er ’s zomers nog een ander bijzonder vervoersmiddel: de paardentram. Deze ouderwetse vervoersmethode rijdt enkele keren per dag en wordt getrokken door groepen van soms wel tien paarden. Zij rijden je rond in het bruisende Douglas, waar je geniet van lokale specialiteiten zoals manx kippers en de heerlijke bonnag cake.

Een unieke watersportbestemming

Een vakantie op Isle of Man is een populaire keuze onder duikers en watersportliefhebbers. De kliffen en bergen zijn erg mooi vanaf het water en rondom het eiland vind je eeuwenoude scheepswrakken en grotten. Ga met een gids op onderzoek uit in de grotten onder Peel Castle of waag je aan een wrakduik in Afton. Ben je geen ervaren duiker? Dan is een boottocht rondom het eiland een aanrader. Huur een boot met kapitein die je alle geheimen van het eiland laat zien.