Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd voor India

Met een gigantisch oppervlak en meer dan een miljard inwoners is India bijna een continent op zich. Dat betekent een grote rijkdom aan cultuurhistorische monumenten, veel variatie aan landschappen en een zeer diverse keuken. Wat de beste reistijd voor India is, hangt af van welk gedeelte je wil bezoeken.

Bijzondere steden en wereldwonderen in Noord-India

Omdat India een immens land is, zijn er verschillende klimaatzones. Dat betekent dat de beste reistijd verschilt afhankelijk van je reisdoel. In Noord-India bezoek je naast het levendige Delhi ook Varanasi met zijn bijzondere rituelen langs de Ganges, het indrukwekkende wereldwonder Taj Mahal bij Agra en nationaal park Ranthambore voor een wildsafari. De beste reistijd voor India is hier tussen september en april. Het is droog en de temperaturen zijn aangenaam. De heetste maanden zijn mei en juni, wanneer het kwik in Delhi de 45 graden aantikt en het in de woestijn van Rajasthan nog warmer kan worden. Eind juni breekt bovendien de regentijd aan in Noord-India, wat leidt tot overstromingen.

Backwaters en kleurrijke tempels in Zuid-India

Ga je op vakantie naar Zuid-India, dan kom je in een heel andere wereld dan het noorden. In Kerala is de natuur groen en weelderig dankzij de zogeheten backwaters: meren en rivieren met langs de oevers authentieke dorpjes die je ontdekt per boot. Ook de kleurige tempels in Tamil Nadu zijn een hoogtepunt tijdens een reis door Zuid-India. De beste reistijd in India is hier tussen half oktober en eind april. Zo ontloop je het regenseizoen van juni tot oktober.

Strandvakantie in Goa of trektocht door de Himalaya

Een strandvakantie in India, eventueel in combinatie met een rondreis, is goed mogelijk aan de westkust. Vooral Goa is populair voor een relaxte strandvakantie, maar neem ook zeker een kijkje in het authentieke achterland Hampi. De beste reistijd is hier tussen half oktober en eind maart. Ga je liever op een uitdagende trektocht door de Himalaya? Bezoek dan het ongerepte Sikkim in het voor- of najaar, of Ladakh in de periode eind juni tot half september. In de overige maanden zijn de toegangswegen hier mogelijk dichtgesneeuwd.

Op zoek naar wat anders?

De betoverende bezienswaardigheden van India 
Rijk aan heilige rituelen, koeien, forten en sprookjesachtige paleizen. Een land dat al je zintuigen op scherp zet.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card. Nu het eerste jaar extra voordeel.