Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een vakantiehuis via Interhome

Je eigen vakantiehuis in de Auvergne. Natuurlijk met ANWB-ledenvoordeel.

Bekijk het aanbod 

Genieten van vulkanische landschappen in een vakantiehuis in de Auvergne

Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in de Auvergne ontdek je een bijzonder landschap van slapende vulkanen en diepe kratermeren. Ook bezoek je eeuwenoude kuuroorden, zoals Vichy, en bewonder je historische gebouwen in Clermont-Ferrand.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Auvergne 
Maak een wandeling door de Gorges de la Jordanne, neem een kijkje in de 12e-eeuwse basiliek van Clermont-Ferrand en leer alles over vulkanisme in attractiepark Exploration Park Vulcania.
Campings in de Auvergne 

Ben je gek op kamperen? Hier vind je het aanbod van de leukste campings in de Auvergne. Welke kies jij?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Machtige bergtoppen en diepe kratermeren

Als natuurliefhebber zit je goed in een vakantiehuis in de Auvergne. In regionaal natuurpark Volcans d’Auvergne beklim je vulkanen van tienduizenden jaren oud. Een van de bekendste is de 1465 meter hoge Puy de Dôme. Voor het mooiste uitzicht in de omgeving beklim je echter de 1887 meter hoge Puy de Sancy. Dit is de hoogste piek in het natuurpark. Een andere kenmerkende top in het gebied is de Puy Mary van 1783 meter, die wordt omgeven door zeven gletsjers en rivierdalen. Door zijn driehoekige vorm heeft de berg de bijnaam piramide van Auvergne. Midden in het natuurpark ligt het kratermeer Lac Chambon, dat is ontstaan door de uitbarsting van de vulkaan Tartaret 8000 jaar geleden. Rond het meer ligt een wandelroute van 3,5 kilometer. Met de kinderen bezoek je attractiepark Exploration Park Vulcania, dat grotendeels onder de grond ligt.

Vakantiehuis Auvergne: kathedraal van lavasteen

Vulkanische landschappen spelen ook een rol in de steden die je bezoekt tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Auvergne. In Clermont-Ferrand bewonder je de gotische kathedraal die gebouwd is van lavasteen. De gekleurde glas-in-loodramen steken prachtig af tegen het zwarte gesteente. Vichy is bekend als Koningin van de Watersteden door de negen warmwaterbronnen in de omgeving. De Romeinen stichtten hier in 52 v. Chr. een nederzetting waarbij die bronnen werden ontdekt. Later trok Vichy de aandacht van de aristocratie en ontstond een luxueus kuuroord. In het 18e-eeuwse Parc des Sources wandel je tussen de platanen en bezoek je het neoklassieke paviljoen Source des Célestins waar je water direct uit de Vichy-bron tapt.