Naar artikel

Unieke flora en fauna tijdens een vakantie op de Galapagos

Gedurende een vakantie op de Galapagos draait alles om dieren. Je kijkt je ogen uit met de zee- en landleguanen, zeehonden, schildpadden, pelsrobben, fregatvogels, haaien en blauw- en roodvoetgenten. Ga eilandhoppen langs de verscheidene eilanden of maak een meerdaagse cruise met excursies waarbij je met kleine bootjes van het cruiseschip naar het vasteland wordt gevaren. Je maakt hoe dan ook een reis om nooit meer te vergeten.

Bekijk hier alle reizen naar Ecuador

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Ecuador

De mooiste bezienswaardigheden van Ecuador

Ecuador is een land vol contrasten. Van de hoge Andes tot aan de jungle en de kust, elk stukje heeft een eigen traditie en schoonheid.
Alles voor je vakantie naar Ecuador

Alles voor je vakantie naar Ecuador

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Ecuador.

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Het grootste eiland van de Galapagos: Isabela

Vaar tijdens je vakantie op de Galapagos naar Isabela. Dit is het grootste eiland van de gehele archipel. Wandel langs de kreek bij Elizabeth Bay waar zeeleeuwen in mangroven tussen de takken aan het slapen zijn. Ook vind je op dit eiland een reusachtige kolonie van zeldzame galapagospinguïns. Bij Urbina Bay bewonder je reuzenzeeleguanen van dichtbij. Ook zie je hier drooggevallen koraal dat door vulkanisme is blootgelegd. Een aanrader is Tagus Bay. Tijdens de fraaie wandeltocht naar de lagune zie je zeeleeuwen en galapagospinguïns.

San Cristóbal met blauwvoetgenten en zeeleeuwen

Een van de vier bewoonde eilanden van de Galapagos is San Cristóbal. Hier bevindt zich ook de havenplaats Puerto Baquerizo Moreno, waar de meeste cruises eindigen en beginnen. Ook beschikt dit eiland over dagelijkse vliegverbindingen met Ecuador. In 1835 zette Charles Darwin op het strand van Playa Ochoa zijn eerste stappen voor hij de rest van de Galapagoseilanden ontdekte. Op dit strand spelen zeeleeuwen, broeden blauwvoetgenten en vind je steltlopers, Darwinvinken en San Cristóbalspotvogels. Snorkel- en duikliefhebbers trekken naar het water tussen de twee rotspunten van Kicker Rock. Op de uiterste noordoostpunt van het eiland Punta Pitt nestelen zich drie soorten vogels hoog op de kliffen: de roodpoot-, blauwpoot- en Nazcagenten. De roodpootgenten komen naast deze spot alleen maar voor op Genovesa, maar die locatie varen de meeste cruises niet aan.