Naar artikel

Duurzamer op reis met de ANWB

De wereld verkennen en duurzaamheid. Gaat dat samen? Het is onze vanzelfsprekende taak om duurzaam toerisme te ontwikkelen en promoten. Dat doen we allereerst door ANWB-breed onze leden te wijzen op duurzaamheidsinitiatieven die bijdragen aan een beter milieu. Daarnaast streven we er bij ANWB Reizen naar om een maximale reisbeleving te bieden met een minimale impact op natuur, cultuur en milieu.

Zo zijn wij niet voor niets Travelife Certified. Dit is de hoogste status van het management- en certificeringsprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. We ondersteunen diverse projecten van onze partner South Pole om klimaatverandering tegen te gaan, de lokale bevolking te ondersteunen en de natuur te beschermen. 

Ook werken we nauw samen met tal van lokale partners en instellingen, waaronder:

  • World Animal Protection en Stichting SPOTS om dierenleed tegen te gaan
  • Defence for Children - ECPAT om kindermisbruik tegen te gaan

Deze partners en instellingen helpen ons samen met andere initiatieven onze ambitieuze duurzaamheidsdoelen te behalen. Daarnaast zien we erop toe dat we samen met onze lokale partners alleen excursies aanbieden waarbij de lokale bevolking economisch, sociaal en/of cultuur profiteert. Zo kunnen ook toekomstige generaties genieten van onze prachtige vakanties!

Duurzamer op reis met ANWB

Travelife 

ANWB is Travelife gecertificeerd en heeft daarin de hoogste status bereikt: TravelifeCertified.

Dierenwelzijn 

ANWB werkt samen met World Animal Protection en Stichting SPOTS om dierenleed tegen te gaan.

Plasticreductie 

ANWB Reizen zet zich o.a. in voor het reduceren van wegwerpplastic op de bestemmingen en tijdens haar reizen.

CO2-uitstoot 

De hoeveelheid CO2 uitstoot neemt jaarlijks toe en draagt bij aan de opwarming van de aarde. Bij ANWB Reizen werken we actief aan de introductie van duurzame reisproducten.

MVO 

Als maatschappelijk actieve en betrokken reisaanbieder zien wij het als onze taak om duurzaam toerisme te ontwikkelen en promoten.

Defence for Children - ECPAT 

Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children - ECPAT in de bestrijding van seksueel kindermisbruik in vakantielanden. 

Zoek je meer duurzame inspiratie?

10 stedentrips per trein, van Brussel tot Milaan 
Bezienswaardige steden in Europa, goed bereikbaar met de trein. Dus zonder files, tolwegen of uren voor vertrek inchecken, en mét veel minder CO2-uitstoot.
Fietsvakantiebestemmingen in Europa 
De Loirekastelen in Frankrijk, de sinaasappelboomgaarden op Mallorca en de ruige kliffen van Zweden.

Veelgestelde vragen over duurzaamheid en ANWB Reizen