Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een vakantiehuis via Interhome

Je eigen vakantiehuis in het Sauerland. Natuurlijk met ANWB-ledenvoordeel.

Bekijk het aanbod 

Vier een actieve vakantie met een vakantiehuis in Sauerland

Liefhebbers van een actieve vakantie kunnen het hele jaar door terecht in een vakantiehuis in het Sauerland. Dit populaire wandel- en wintersportgebied ligt vlak over de grens. Naast wandelen, fietsen, skiën en langlaufen heeft het Sauerland ook tal van bezienswaardigheden, waaronder Hanzestad Brilon en de Attagrot.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Sauerland 
Bewonder de druipsteengrotten van Atta en voel het gewicht van een maliënkolder in de burcht van Altena. Maak een wandeling naar de top van de Kahler Asten bij Winterberg en relax aan het badstrand van Heringhausen aan de Diemelsee.
Campings in het Sauerland 

Ben je gek op kamperen? Hier vind je het aanbod van de leukste campings in het Sauerland. Welke kies jij?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Bestel je milieusticker Duitsland 

Regel het veilig en vertrouwd bij onze partner TÜV Nederland én profiteer van korting.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Zomer- en winteractiviteiten rond vakantiehuis Sauerland

Zomer of winter: rond een vakantiehuis in het Sauerland is het hele jaar door genoeg te beleven. Voor wandelaars is er de bekende Rothaarsteig van 158 kilometer, die loopt door het Rothaargebergte en langs mooie plaatsen als Brilon, Willingen en Winterberg. Fietsers hebben de keus uit recreatieve routes, zoals de Sauerlandradring die over oude treintrajecten loopt, of kiezen voor een avontuur met de mountainbike in Trail Park Winterberg met zijn uitdagende toppen van 700 tot 800 meter. De Diemelsee is een geliefde plek om te zwemmen, duiken, vissen en surfen. In de winter transformeert het Sauerland tot een sneeuwparadijs. Van de ruim honderd pistes in het Sauerland liggen de meeste rond Winterberg en Willingen. Bij Neuastenberg zijn mogelijkheden om te snowboarden.

Brilon en Burg Altena

Vanuit een vakantiehuis in het Sauerland maak je verschillende culturele dagtrips. Bijvoorbeeld naar Brilon, wat in de middeleeuwen een zeer welvarende stad was. In het centrum bewonder je goed bewaarde vakwerkhuizen en stadspoort Derker Tor, een belangrijk verdedigingswerk uit de 17e eeuw. Verder ontdek je in Brilon een van de oudste stadhuizen van Duitsland en ontspan je in het kuuroord. Andere cultuurschatten in het Sauerland zijn de imposante Burg Altena en de bijzondere Attagrot. Burg Altena is een hooggelegen burcht uit de 12e eeuw die je bereikt via een lange mijngang en een lift. In de burcht is een museum gevestigd. De Attagrot is een van de grootste druipsteengrotten in Duitsland. Bijzonder zijn de zogeheten Sinterfahnen, oftewel door ijzeroxide gekleurde, vlagvormige afzettingen.