Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Een vakantiehuis via Interhome

Je eigen vakantiehuis in de Harz. Natuurlijk met ANWB-ledenvoordeel.

Bekijk het aanbod 

Beleef een avontuurlijke vakantie vanuit een vakantiehuis in de Harz

De Harz is een bosrijke regio in Duitsland met bezienswaardigheden en natuur die iedere vakantieganger met een avontuurlijke geest zullen aanspreken. Daal af in de Baumannsgrot, ga ondergronds in de Rammelsbergmijn bij Goslar of stel je zenuwen op de proef op de Titan RT-voetgangershangbrug. Een vakantiehuis in de Harz is ook een ideaal startpunt voor het maken van mooie wandelingen. Volg bijvoorbeeld (een deel van) de Harzer Hexenstieg.

Vakantiehuizen met voordeel bij Interhome

Boek een vakantiehuis bij Interhome en profiteer van ANWB-ledenvoordeel. Bij Interhome heb je ruime keuze uit 35.000 unieke vakantiehuizen, appartementen en chalets in 27 landen. Je ontvangt bij je boeking een ANWB-cadeaukaart ter waarde van € 15,- en een cadeaubon voor een eco-fotoboek ter waarde van €37,99.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van de Harz 
Stap in de Brockenbahn-stoomtrein voor een nostalgisch ritje, stel je zenuwen op de proef op de Titan RT-hangbrug en bezoek het Fachwerkmuseum im Ständerbau van Quedlinburg.
Campings in de Harz 

Ben je gek op kamperen? Hier vind je het aanbod van de leukste campings in de Harz. Welke kies jij?

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Duitsland en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Nu regelen, straks goed voorbereid op vakantie. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan en jetzt geht los!

Bestel je milieusticker Duitsland 

Regel het veilig en vertrouwd bij onze partner TÜV Nederland én profiteer van korting.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Wandelliefhebbers halen hun hart op in de Harz

De Harzer Hexenstieg is een wandelroute van 97 kilometer lang met een mystiek tintje. Volgens de overlevering kwamen er in de 16e en 17e eeuw heksen bij elkaar op het letterlijke hoogtepunt van deze wandelroute: de Brocken (1142 meter). Maak de reis naar de top te voet of pak wat nostalgie mee en neem de stoomlocomotief over de Brockenbahn. Wat er gebeurt als je de natuur zijn gang laat gaan, zie je in de Groene Band. Ten tijde van het IJzeren Gordijn was dit de bufferzone tussen Oost- en West-Duitsland. Tegenwoordig is het een natuurgebied met diverse wandel- en fietsroutes, zoals de Harzer Grensweg. Vergeet dus niet om je wandelschoenen mee te nemen naar je vakantiehuis in de Harz.

Ga ondergronds vanuit je vakantiehuis in de Harz

De Harz was een belangrijk mijnbouwgebied. De rijkdom die de mijnbouw deze regio heeft opgeleverd, zie je bijvoorbeeld in Goslar, een stad met een middeleeuws centrum dat vol staat met prachtige vakwerkhuizen. Combineer je bezoek aan Goslar met een afdaling in de Rammelsbergmijn. Een andere plek waar je ondergronds gaat, is de Baumannsgrot op 30 kilometer van Quedlinburg (ook een leuke stad om te verkennen). Ga je liever de hoogte in? Bezoek dan vanuit je vakantiehuis in de Harz de Titan RT-voetgangershangbrug, een 458 meter lange brug over het dal Rappbode.