Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wandelen en fietsen in Zuid-Jutland

ANWB samen met VisitDenmark

Met meer dan 3000 kilometer fietspaden én 1000 kilometer gemarkeerde wandelroutes belooft Sønderjylland/Zuid-Jutland een bijzonder sportieve vakantie. Geniet van het fraaie landschap met z'n fjorden, rollende heuvels en weidse vergezichten.

Fietsen in Zuid-Jutland

Fietsroute van het Jaar!

In 2019 viel Sønderjylland/Zuid-Jutland een grote eer te beurt. De Deense fietsroute Baltische Zeeroute werd de Fietsroute van het Jaar op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht, de grootste wandel- en fietsbeurs van Nederland.

In Zuid-Jutland vind je enkele van de meest aantrekkelijke en contrasterende landschappen van Denemarken. De grens die de rand markeert van het vroegere gletsjerijs doorsnijdt het landschap - en aan weerszijden van deze lijn zijn de landschappen opvallend anders. In het oosten vind je tunnelvalleien, morene heuvels en (uitgestorven) ijslandschappen, terwijl in het westen het landschap vrijwel vlak is en langzaam afloopt naar de Noordzee, slechts onderbroken door geïsoleerde heuvels met ronde hellingen.

Gemarkeerde fietsroutes

Met meer dan 3.000 km fietspaden is Zuid-Jutland een paradijs voor fietsers. De regio biedt tal van gemarkeerde fietsroutes. De lokale, regionale en nationale routes én mountainbikeroutes voeren je door het schilderachtige platteland en langs talrijke bezienswaardigheden. In de bossen kun je je eigen route volgen langs bijvoorbeeld de unieke grafheuvels. Bij toeristenbureaus in de regio vind je gedetailleerde gidsen en plattegronden of kijk hier voor meer informatie.

Wandelen in Zuid-Jutland 

Meer dan 1.000 km bewegwijzerde routes in Sønderjylland/Zuid-Jutland, op meer dan 150 paden en tracks, leiden je door het vlakke moerasland in het westen, en de fjordlandschappen met hun diepe tunneldalen, glooiende heuvels en steile hellingen in het oosten.

Lange kustlijnen

De in totaal vier lange wandelroutes - Gendarmstien, Hærvejen, Drivvejen en Alsstien - hebben elk een unieke geschiedenis. De routes hebben een overvloed aan flora en fauna en volgen de lange kustlijnen met hun steile hellingen, schaduwrijke bossen en aantrekkelijke stranden. , die geweldige mogelijkheden bieden om het idyllische maritieme landschap te voet te verkennen.

Etappes

De routes kunnen in etappes worden gelopen en op verschillende plaatsen zijn lokale paden gemaakt waarin kortere delen van de wandelroutes zijn opgenomen. Het Deense natuur agentschap heeft ook een groot aantal gemarkeerde wandelroutes uitgezet die kaarten en beschrijvingen van elk van de routes bevatten. Of kijk hier voor meer informatie. 

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.