Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Beste reistijd Colombia: praktische tips

Colombia kent vanwege de ligging dicht bij de evenaar gedurende het jaar een constante temperatuur tussen de 25 en 30 graden Celsius. De temperatuur is meer afhankelijk van hoogteverschillen. Om de beste reistijd voor een vakantie naar Colombia te bepalen, houd je voornamelijk rekening met de hoeveelheid neerslag. De beste reistijd voor Colombia is van december tot en met februari en in de zomermaanden juli en augustus. Dat zijn de twee droge seizoenen. De westkust krijgt in tegenstelling tot de drogere Caribische kust het hele jaar door veel regen.

Het klimaat van Colombia

Colombia ligt dicht bij de evenaar, wat zorgt voor een vrij constante temperatuur. Het Zuid-Amerikaanse land kent geen vier seizoenen zoals bij ons, maar er wordt onderscheid gemaakt tussen het droge seizoen en het regenseizoen. In de lager gelegen gebieden van Colombia ligt de temperatuur gemiddeld rond de 25 graden Celsius. Vanwege de hoogte is het koeler in de hoofdstad Bogotá. Hier kun je uitgaan van temperaturen tussen de 15 tot 20 graden. Daarnaast koelt het ‘s avonds en ‘s nachts sterk af.

 

Regentijd Colombia

Bij het bepalen van de beste reistijd voor Colombia houden we rekening met de regentijd. De regentijd loopt van april tot en met juni en oktober tot en met november. Dat maakt dat de natuur er schitterend uitziet, omdat alle bomen en planten mooi in bloei staan. Wil jij genieten van de zon tijdens je vakantie naar Colombia? Dan ga je het best op reis van december tot en met februari en in de zomermaanden juli en augustus. De overige maanden zijn ook geschikt voor een vakantie naar Colombia, alleen dien je dan rekening te houden met meer neerslag.

Het hoogseizoen in Colombia

De maanden december tot en met februari zijn de beste maanden om dit veelzijdige vakantieland te bezoeken. Hierdoor is het echter ook een stuk drukker in Colombia. Het weer is het mooist, met veel zon en warme dagen in de hoger gelegen steden en dorpen. Houd er rekening mee dat het rond het Amazonegebied wel meer kan regenen. Daarnaast liggen de prijzen in deze periode het hoogst. Wanneer je met een kleiner budget op reis gaat of drukte wilt vermijden, dan kan het zijn dat de beste reistijd voor Colombia van maart tot en met september is. Het kan wat meer regenen in de omgeving van Bogotá, Medellín en Cali, maar vaak blijft het bij een enkele flinke bui. Wil je walvissen spotten? Dan kan dit het beste van juli tot en met oktober.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Colombia 
Colombia, een van de meest veelzijdige landen van Latijns-Amerika. Van de besneeuwde bergtoppen in de Andes tot witte Caribische stranden. Waar Spaanse koloniale architectuursteden als Cartagena definieert.
Alles voor je vakantie naar Colombia 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Colombia.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.