Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Chili

Krijg een goede indruk van de mogelijkheden voor je vakantie naar Chili. Ontdek welke reisdocumenten je nodig hebt en de praktische info ter plaatse. Verdiep je in de mooiste bezienswaardigheden en landschappen, zoals de gletsjers in het Andesgebergte in Patagonië. Of de Atacama Desert vol kwarts en koper, en natuurlijk het Paaseiland vol Moai-beelden. De meeste groepsrondreizen, single rondreizen en privé rondreizen doen ook Argentinië en Brazilië aan. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Chili.

De mooiste bezienswaardigheden van Chili 
Ervaar ‘het einde van de wereld’ in Torres del Paine National Park, proef heerlijke wijnen in de valleien rondom Santiago en voel je nietig bij de gigantische gletsjers van Patagonië in het zuiden.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Chili

Gedurende een vakantie in Chili maak je kennis met het uitgestrekte land vol zoutwoestijnen en parelwitte stranden. Breng een bezoek aan het nationale park Torres del Paine vol turkooisblauwe meren en gletsjers en proef de smakelijke Chileense keuken met sappige steaks.

Bereid je vakantie naar Chili goed voor

Ben je van plan met de auto op pad te gaan in Chili? Let dan goed op de verkeersregels. De belangrijkste verkeersader van Chili is de Panamericana-snelweg, die de belangrijkste steden met elkaar verbindt. De moderne vierbaanswegen zijn netjes onderhouden, de zijwegen landinwaarts of naar de kust kunnen van slechte kwaliteit zijn. Houd er bovendien rekening mee dat veel bestuurders zich minder goed aan de verkeersregels houden. Zo geven bestuurders meestal geen richting aan en krijgt invoegend verkeer veelal geen voorrang. Daarnaast houdt de bevolking zich dikwijls niet aan maximumsnelheden of verkeersborden.

Vakantie in Chili: tips en bezienswaardigheden

Chili beschikt over een overvloed aan schitterende nationale parken, culturele attracties en beschermde gebieden. Bezoek de ongerepte natuur van nationaal park Torres del Paine, wandel tussen duizenden pinguïns op Isla Magdalena en bezoek de hoofdstad Santiago met verscheidene musea en kunstgalerijen.

Bekijk het aanbod reizen naar Chili

Kun je niet wachten om Chili zelf te ontdekken? Boek dan een zinnenprikkelende rondreis. Tijdens de trip bezoek je alle interessante bezienswaardigheden en natuurparken van het land.