Naar artikel

Op safari? Dit is de beste reistijd voor Botswana

Botswana kent een tropisch klimaat. Dankzij de ligging in zuidelijk Afrika zijn de seizoenen tegengesteld aan wat je gewend bent. De temperaturen binnen Botswana kunnen nogal verschillen doordat het land laaggelegen is. Het landschap is zeer afwisselend, met woestijnen, savannes en waterlanden. Om de beste reistijd naar Botswana te bepalen, houd je rekening met het regenseizoen en het droge seizoen.

Regenseizoen in Botswana

De beste reistijd voor Botswana is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. In de Afrikaanse zomermaanden, van eind november tot eind maart, valt de meeste regen. De temperatuur bedraagt gemiddeld 30 graden en de neerslag gaat in de avond vaak gepaard met hevig onweer. Voor liefhebbers van fotografie biedt dit veel kansen. Het landschap is groen en dit zijn de maanden waarin de migratie van hoefdieren door Makgadikgadi Pan en Nxai Pan plaatsvindt.

Droge seizoen in Botswana

Over het algemeen bezoeken de meeste mensen het land tijdens de drogere wintermaanden, van mei tot en met oktober. Deze periode geldt daarom als beste reistijd voor wie een safari wil maken in Botswana. Doordat er in deze periode zelden neerslag valt, drogen veel waterbronnen op. Hierdoor komen veel wilde dieren naar dezelfde plekken om daar hun dorst te lessen. Dat maakt het makkelijker om een variëteit aan wilde dieren te spotten. Bovendien zijn de temperaturen gunstig. Aan het begin van de droge periode is het gemiddeld nog zo'n 29 graden, en in juli dalen de temperaturen tot 24 graden om vervolgens weer te stijgen. In september ligt de gemiddelde temperatuur boven de 30 graden. ’s Nachts kan het erg koud worden met een nachtelijke temperatuur rond de 6 à 7 graden in de maanden juni en juli. Wil je naar de Okavangodelta, Chobe of Savuti om wildlife te spotten tijdens jouw vakantie naar Botswana? Ook dan zijn de droge maanden geschikter. De hoogste concentraties wildleven worden hier doorgaans waargenomen van juni tot en met november.

Bekijk hier alle reizen naar Botswana

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Botswana

De mooiste bezienswaardigheden van Botswana

Ook wel ‘Africa’s shining light’ genoemd door de grote verscheidenheid aan natuur en de vriendelijke bevolking. Het land is zestien keer zo groot als Nederland en is het thuis van talloze wilde dieren.
Alles voor je vakantie naar Botswana

Alles voor je vakantie naar Botswana

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Botswana.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!