Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Op safari? Dit is de beste reistijd voor Botswana

Klimaat en weer in Botswana

Botswana kent een tropisch klimaat. Dankzij de ligging in zuidelijk Afrika zijn de seizoenen tegengesteld aan wat je gewend bent. De temperaturen binnen Botswana kunnen nogal verschillen doordat het land laaggelegen is. Het landschap is zeer afwisselend, met woestijnen, savannes en waterlanden. Om de beste reistijd naar Botswana te bepalen, houd je rekening met het regenseizoen en het droge seizoen.

Regenseizoen in Botswana

De beste reistijd voor Botswana is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. In de Afrikaanse zomermaanden, van eind november tot eind maart, valt de meeste regen. De temperatuur bedraagt gemiddeld 30 graden en de neerslag gaat in de avond vaak gepaard met hevig onweer. Voor liefhebbers van fotografie biedt dit veel kansen. Het landschap is groen en dit zijn de maanden waarin de migratie van hoefdieren door Makgadikgadi Pan en Nxai Pan plaatsvindt.

Droge seizoen in Botswana

Over het algemeen bezoeken de meeste mensen het land tijdens de drogere wintermaanden, van mei tot en met oktober. Deze periode geldt daarom als beste reistijd voor wie een safari wil maken in Botswana. Doordat er in deze periode zelden neerslag valt, drogen veel waterbronnen op. Hierdoor komen veel wilde dieren naar dezelfde plekken om daar hun dorst te lessen. Dat maakt het makkelijker om een variëteit aan wilde dieren te spotten. Bovendien zijn de temperaturen gunstig. Aan het begin van de droge periode is het gemiddeld nog zo'n 29 graden, en in juli dalen de temperaturen tot 24 graden om vervolgens weer te stijgen. In september ligt de gemiddelde temperatuur boven de 30 graden. ’s Nachts kan het erg koud worden met een nachtelijke temperatuur rond de 6 à 7 graden in de maanden juni en juli. Wil je naar de Okavangodelta, Chobe of Savuti om wildlife te spotten tijdens jouw vakantie naar Botswana? Ook dan zijn de droge maanden geschikter. De hoogste concentraties wildleven worden hier doorgaans waargenomen van juni tot en met november.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Botswana 
Ook wel ‘Africa’s shining light’ genoemd door de grote verscheidenheid aan natuur en de vriendelijke bevolking. Het land is zestien keer zo groot als Nederland en is het thuis van talloze wilde dieren.
Alles voor je vakantie naar Botswana 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Botswana.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.