Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Botswana

Bereid je voor op je vakantie naar Botswana met praktische informatie. Ontdek welke reisdocumenten je nodig hebt en hoe het zit met betalen. Verdiep je in de mooiste bezienswaardigheden. Maak een boottocht over de Okavango Delta en spot wilde dieren. Of bezoek Chobe National Park waar kuddes olifanten leven. In de hoofdstad Gaborone vind je het National Museum & Art Gallery met historische vondsten. Ga voor een reis inclusief bezoek aan Namibië en ZImbabwe. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Botswana.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Botswana

Botwana is hét safariland bij uitstek. Geniet tijdens je vakantie in dit Afrikaanse land van veelzijdige landschappen, ontdek het ongerepte natuurgebied Okavango of spot wilde dieren in het Moremi Game Reserve.

Bereid je vakantie in Botswana goed voor

Ga je op vakantie naar Botswana en ben je van plan te reizen met een huurauto? Vergeet dan niet om naast het Nederlandse rijbewijs ook het internationaal rijbewijs, oftewel het IRB, mee te nemen. Het IRB is geen vervanging van het Nederlands rijbewijs, dus neem beide documenten mee. Belangrijk is om te vermelden dat in Botswana links gereden wordt en rechts ingehaald. Ook mag je geen mobiele telefoon vasthouden gedurende het rijden.

Vakantie Botswana: tips en bezienswaardigheden

Van de moerassen in de Okavangodelta in het noorden tot de Kalahariwoestijn in het zuiden: tijdens een reis in Botswana maak je kennis met de bijzondere flora en fauna van het land. Bezoek het reusachtige watergordijn van de Victoria Falls, bewonder de jaarlijkse migratie van grote kuddes dieren in het nationale park Chobe of spot de Big Five tijdens een safaritocht in het Moremi Game Reserve.

Bekijk het reisaanbod en maak je keuze

Sta jij straks oog in oog met een olifant of luipaard tijdens een wildsafari? Met de interessante reizen naar Botswana maak je kennis met het enorme dierenrijk en de goedlachse mensen van Botswana. Kies prachtige rondreizen voor jong en oud.