Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

De beste reistijd voor Bolivia

Spectaculaire zoutvlaktes, eeuwenoude ruïnes, kleurrijke markten, besneeuwde bergtoppen en een vriendelijke bevolking: Bolivia is onvergetelijk. Door de ligging op het zuidelijk halfrond is het daar zomer wanneer het in Nederland winter is en andersom. Hieronder lees je alles over de beste reistijd voor Bolivia.

Vermijd het regenseizoen

In Bolivia heersen verschillende klimaten. Hoog in het Andesgebergte is sprake van een hooggebergteklimaat, terwijl het in de dalen juist tropisch warm kan worden. Dat geldt ook voor het noorden en oosten, ​door de ligging in het Amazonebekken. In het westen en zuidwesten heerst een combinatie van woestijn- en steppeklimaten. De beste reistijd voor Bolivia is tussen mei en september, wanneer het daar winter is. Dat is de droge periode, maar de temperaturen zijn vaak lager, zeker in de bergen. Tijdens de Boliviaanse zomer, van november tot maart, is het regenseizoen. In de maanden januari en februari kan tot 400 millimeter neerslag vallen. Ook in La Paz valt in deze periode veel regen. De beste reistijd voor de hoofdstad is tussen mei en juli, met aangename temperaturen van 28 graden en weinig regendagen.

Wandelen over de uitgestrekte zoutvlakte

Hoewel de beste reistijd voor Bolivia tussen mei en oktober is, is dit tevens het hoogseizoen waarin de Bolivianen zelf ook vakantie hebben. Dat merk je tijdens een bezoek aan belangrijke bezienswaardigheden, zoals de grootste zoutvlakte ter wereld, Salar de Uyuni. Je kunt de zoutvlakte eigenlijk het best bezoeken in oktober, als het al minder druk wordt. Ook nationaal park Amboró in West-Bolivia mag je niet missen. Hier leven ruim achthonderd vogelsoorten en 125 verschillende zoogdieren, waaronder de zeldzame brilbeer. Tussen juni en augustus zijn de temperaturen met gemiddeld 26 graden Celsius prima voor een wildsafari door het park. Bezoek je het indrukwekkende Isla del Sol en de Incaruïnes? Door de hoge ligging van het Titicacameer blijft de temperatuur het hele jaar onder de 15 graden.

Bekijk hier alle reizen naar Bolivia

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Bolivia

De mooiste bezienswaardigheden van Bolivia

Bekend om de unieke zoutvlaktes van Uyuni, de besneeuwde toppen van de Andes en bergmeren in allerlei kleuren.
Alles voor je vakantie naar Bolivia

Alles voor je vakantie naar Bolivia

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Bolivia.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.