Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

De beste reistijd voor Bolivia

Klimaat en weer in Bolivia

Spectaculaire zoutvlaktes, eeuwenoude ruïnes, kleurrijke markten, besneeuwde bergtoppen en een vriendelijke bevolking: Bolivia is onvergetelijk. Door de ligging op het zuidelijk halfrond is het daar zomer wanneer het in Nederland winter is en andersom. Hieronder lees je alles over de beste reistijd voor Bolivia.

Vermijd het regenseizoen

In Bolivia heersen verschillende klimaten. Hoog in het Andesgebergte is sprake van een hooggebergteklimaat, terwijl het in de dalen juist tropisch warm kan worden. Dat geldt ook voor het noorden en oosten, ​door de ligging in het Amazonebekken. In het westen en zuidwesten heerst een combinatie van woestijn- en steppeklimaten. De beste reistijd voor Bolivia is tussen mei en september, wanneer het daar winter is. Dat is de droge periode, maar de temperaturen zijn vaak lager, zeker in de bergen. Tijdens de Boliviaanse zomer, van november tot maart, is het regenseizoen. In de maanden januari en februari kan tot 400 millimeter neerslag vallen. Ook in La Paz valt in deze periode veel regen. De beste reistijd voor de hoofdstad is tussen mei en juli, met aangename temperaturen van 28 graden en weinig regendagen.

Wandelen over de uitgestrekte zoutvlakte

Hoewel de beste reistijd voor Bolivia tussen mei en oktober is, is dit tevens het hoogseizoen waarin de Bolivianen zelf ook vakantie hebben. Dat merk je tijdens een bezoek aan belangrijke bezienswaardigheden, zoals de grootste zoutvlakte ter wereld, Salar de Uyuni. Je kunt de zoutvlakte eigenlijk het best bezoeken in oktober, als het al minder druk wordt. Ook nationaal park Amboró in West-Bolivia mag je niet missen. Hier leven ruim achthonderd vogelsoorten en 125 verschillende zoogdieren, waaronder de zeldzame brilbeer. Tussen juni en augustus zijn de temperaturen met gemiddeld 26 graden Celsius prima voor een wildsafari door het park. Bezoek je het indrukwekkende Isla del Sol en de Incaruïnes? Door de hoge ligging van het Titicacameer blijft de temperatuur het hele jaar onder de 15 graden.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Bolivia 
Bekend om de unieke zoutvlaktes van Uyuni, de besneeuwde toppen van de Andes en bergmeren in allerlei kleuren.
Alles voor je vakantie naar Bolivia 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Bolivia.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.