Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Bolivia

Het startpunt van jouw vakantie naar Bolivia. Lees over de praktische info ter plaatse en welke reisdocumenten je nodig hebt. Krijg een indruk van de mooiste bezienswaardigheden. Maak een tocht door Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld. Laat je meevoeren over het beroemde Titicacameer en bezoek de basiliek van de Maagd in de kustplaats Copacabana. Kies uit meerdaagse groepsrondreizen of privé rondreizen door Zuid-Amerika. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Bolivia.

De mooiste bezienswaardigheden van Bolivia 
Bekend om de unieke zoutvlaktes van Uyuni, de besneeuwde toppen van de Andes en bergmeren in allerlei kleuren.
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Bolivia

Uitgestrekte zoutvlaktes, tropisch regenwoud, grote wijnvelden en kleurrijke markten. Op vakantie in Bolivia ontdek je een bijzonder land dat nog niet wordt overlopen door toeristen.

Reisvoorbereiding Bolivia

De beste reistijd voor een vakantie in Bolivia is tussen mei en september. Dan zijn de temperaturen aangenaam en vermijd je het regenseizoen. Je hebt geen visum nodig als je maximaal 90 dagen verblijft. Mogelijk vraagt de douane wel om een retour- of doorreisticket en een vaccinatiebewijs tegen gele koorts. Een internationaal rijbewijs is verplicht. Autoverhuurbedrijven hebben mogelijk aanvullende eisen.

Grootste zoutvlakte ter wereld

Salar de Uyuni is de meest indrukwekkende bezienswaardigheid in Bolivia. In het regenseizoen verandert deze immense zoutvlakte in een heus zoutmeer. Ook Isla del Sol, aan de Boliviaanse kant van het Titicacameer, mag je niet missen, net als het buitenaardse landschap in Valle de la Luna. In La Paz heb je vanuit de kabelbaan een geweldig uitzicht over de hoofdstad, terwijl je in nationaal park Amboró een bijzondere wildexcursie maakt.

Aanbod van vakanties naar Bolivia

Je maakt op verschillende manieren kennis met Bolivia, bijvoorbeeld in een gecombineerde rondreis in groepsverband, waarbij je naast Bolivia ook Chili en Peru of Brazilië en Argentinië ontdekt. Trek je liever je eigen plan? Er zijn ook privéreizen met prachtige excursies, waarbij je de mooiste plekken van Bolivia ziet onder begeleiding van je eigen gids en met privévervoer.