Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Alles voor je vakantie naar Armenië

Een hoogtepunt van Armenië is de Ararat, de beroemde berg die in de bijbel wordt genoemd. Hier zou de ark van Noach zijn gestrand. De hoofdstad Yerevan laat met het Armenian Genocide Memorial zien dat een pijnlijk verleden tot op de dag van vandaag wordt herdacht. Yerevan is ook de stad van de Levon’s Amazing Underground, een enorm ondergronds labyrint van gangen, kamers en trappen, door één man met de hand gegraven onder zijn huis. In Yerevan vind je ook de Blauwe moskee, de enige moskee in het land.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Armenië

Armenië staat niet bepaald in de top 10 van favoriete vakantiebestemmingen. Maar daar zou zomaar verandering in kunnen komen, wanneer meer mensen dit mooie land leren kennen.

Goed voorbereid naar Armenië

Je mag alleen handsfree bellen tijdens het rijden, en voor je vakantie naar Armenië worden een DTP-vaccinatie en een vaccinatie tegen hepatitis A aanbevolen. Alle praktische informatie op een rij, zodat je goed voorbereid op reis naar Armenië gaat.

Zien en doen in Armenië

Hoofdstad Jerevan is een van de oudste steden ter wereld. Vanaf de stad heb je zicht op de berg Ararat, het nationale symbool van Armenië, dat tegenwoordig op Turks grondgebied ligt. In Jerevan vind je onder andere een museum gewijd aan de Armeense Genocide en het is een goede uitvalsbasis voor het bezoeken van bezienswaardigheden als de tempel van Garni, de kathedraal van Etsjmiadzin, de ruïnes van Zvartnots en het klooster van Geghard. Bij Halidzor brengt de langste kabelbaan ter wereld (5,7 kilometer) je naar het imposante klooster Tatev.

Ontdek alle reizen naar Armenië

Wil je rondreizen tijdens je vakantie in Armenië, dan is het handig om over een (huur)auto te beschikken. Buiten de hoofdstad is er weinig openbaar vervoer. Campings zie je niet veel in Armenië, maar op de meest verrassende plekken kom je bed and breakfasts en hotels tegen.