Bondsraadsleden

Utrecht

De provincie Utrecht heeft dit jaar 8 zetels in de bondsraad. De voorzitter van de afdeling Utrecht is Wilfred Kik.

Bondsraadslid per 01-01-2021

De huidige economische en maatschappelijke ontwikkelingen zorgen voor een nieuwe dynamiek op het gebied van mobiliteit, bereikbaarheid en klimaat. De rol en expertise van de ANWB is in mijn ogen hiervoor cruciaal en ik help als bondsraadslid graag mee om deze voortrekkersrol zo goed mogelijk in te vullen en te zorgen voor het aanjagen en monitoren van relevante nieuwe ontwikkelingen.   

Achtergrond

Na mijn bedrijfseconomische opleiding in Rotterdam, heb ik 25 jaar bij het wereldwijde adviesbureau Accenture gewerkt als managing director met een diversiteit aan vraagstukken met name ingegeven door de voortschrijdende digitalisering gericht op de detailhandel en de maakindustrie. Momenteel ondersteun ik innovatieve bedrijven actief binnen de voedseltransitie. Ik ben woonachtig in Zeist waar het heerlijk hardlopen is in de bosrijke omgeving.

Bondsraadslid per 01-01-2021

Verkeersveiligheid vind ik een belangrijk onderwerp.  Of je nu jong, oud, goed ter been of minder valide bent en welk vervoersmiddel je ook gebruikt; iedereen moet zich veilig door het verkeer kunnen bewegen. 
Er zijn drie factoren die bepalend zijn voor de verkeersveiligheid: de mens, het voertuig en de weg. De ANWB zet zich er voor in de verkeersveiligheid te vergroten. Daar wil ik als bondsraadslid graag aan meewerken.

Achtergrond

Begonnen in het bedrijfsleven, heb ik 20 jaar geleden de overstap gemaakt naar het onderwijs. Nog steeds werk ik daar met veel plezier.
Ik heb veel van de wereld gezien, maar tegenwoordig reis ik vooral door ons mooie Nederland. Ik geniet van wandelingen met de hond door het bos of over de hei, maar ik ben ook graag op het water. Gelukkig woon ik in een omgeving waar dit allemaal op de fiets te bereiken is.

Bondsraadslid per 01-01-2016

De ANWB vervult een belangrijke maatschappelijke functie op het gebied van mobiliteit en vrije tijd. Verkeer en recreatie zitten elkaar vaak in de weg. Belangenbehartiging gaat niet zonder een goede belangenafweging. Het is de uitdaging om in deze tijd van snelle veranderingen relevant te blijven. Samen met een groep betrokken leden wil ik hier graag een constructieve bijdrage aan leveren.

Achtergrond

Een allround marketing manager met meer dan 30 jaar ervaring bij ABN AMRO. Vanuit mijn technisch bedrijfskundige achtergrond ben ik geïnteresseerd in technologische ontwikkelingen en de impact hiervan op mens en maatschappij. Een believer in de continue dialoog met de markt om draagvlak en klantwaardering te verkrijgen. Ik wil graag de ‘ruimte’ benutten, zowel in werk als in vrije tijd.

Bondsraadslid per 01-01-2021

De ANWB is door haar ledenaantal een vereniging voor én van iedereen. Een vereniging die niet stilzit op het gebied van innovatie en het aangaan van uitdagingen. Maar hoe neem je iedereen daarin mee? Hoe blijf je vernieuwend en vooruitstrevend, maar anderzijds herkenbaar voor de (trouwe) achterban. Die uitdagingen ga ik, gezamenlijk, aan! 

Achtergrond

Alweer elf jaar mag ik Maatschappijleer en Levensbeschouwing onderwijzen aan jongeren op de middelbare school. Naast lesgeven vul ik mijn avonduren met mijn werk als raadslid in de gemeente Stichtse Vecht en tot slot rijd ik in de weekenden graag in volg- en jurywagens tijdens (inter)nationale wielerkoersen. 

Bondsraadslid sinds 01-01-2022

De ANWB is een vereniging die zich steeds opnieuw moet uitvinden. De opkomst van elektrische en  zelfsturende auto’s, maar ook e-bikes in vele soorten vragen om aanpassing van verkeersregels en verkeersveiligheid. De infrastructuur van (snel)fietspaden, gekoppeld aan nieuwe vormen van OV vragen continue aandacht, naast toerisme en recreatie. Daar wil ik graag aan meewerken.

Achtergrond

Bij een werkgeversvereniging deed ik bestuurlijk werk, vaak samen met vakbonden, politici, nationaal en internationaal. Ik heb een nieuwe dienstverlening opgezet om nieuwe technologieën toegankelijk te maken voor het MKB. Ik ben Raadslid in de Vijfheerenlanden. Ik hou van zwemmen en erop uittrekken met fiets, motor en mijn zelfgebouwde Burton. Ben inmiddels met pensioen.

Bondsraadslid per 01-01-2023

Het is bijzonder dat de ANWB met haar omvang, toch als een vereniging aanvoelt. Jarenlang lidmaatschap heeft mij doen ervaren wat de impact kan zijn van de mooie en zinvolle initiatieven van de ANWB voor haar leden en voor de hele maatschappij. Vanuit dat 'wij'-gevoel wil ik me inzetten voor waarden die direct van invloed zijn op onszelf, maar ook op de maatschappij van de toekomst.

Achtergrond

Niet lang geleden ben ik gestopt met mijn werk als kinderfysiotherapeut en heb mijn fysiotherapiepraktijk en sportmedisch centrum verkocht. Sinds 1984 woon ik op het landgoed Rhijnauwen bij Utrecht en vanaf mei 2016 ben ik actief in het bestuur van Buurtschap Amelisweerd-Rhijnauwen. Zo weet ik welke rol externe invloeden op je woon-werkgebied kunnen hebben en dat het voortouw nemen om je doelstellingen te behalen veel vraagt, maar ook oplevert. Deze ervaring wil ik gebruiken om als bondsraadslid mijn bijdrage te leveren aan de juiste verhouding tussen natuur en mobiliteit èn natuur en recreatie.

Bondsraadslid per 01-01-2023

De vereniging ANWB spreekt me aan in al haar facetten, kansen en uitdagingen. Toegevoegde waarde kunnen blijven creëren voor leden en stakeholders. Evenals het mee kunnen praten over (nieuwe) beleidsontwikkelingen op mobiliteitsgebied, verkeersveiligheid, duurzaamheid en recreatie. Ik draag graag mijn steentje hieraan bij, in het belang van leden en de maatschappij.

Achtergrond

Opgegroeid in Noord-Brabant en sinds 2004 woonachtig in IJsselstein. Na een economische studie en een aantal commerciële banen ben ik de wereld van verenigingen verder gaan ontdekken. Als projectleider bij de ANBO (Nederlandse Bond voor Ouderen), branchemanager bij BOVAG, bestuurslid bij Reddingsbrigade Nederland en nu algemeen directeur bij de Koninklijke Nederlandse Roeibond heb ik inmiddels veel ervaring opgedaan binnen verenigingen. Deze kennis en ervaring zet ik graag in om mee te praten over de koers, het beleid en daarmee blijvende relevantie van de ANWB.

Bondsraadslid per 01-01-2023

Ik vind het een grote eer om de leden van de grootste vereniging van Nederland te mogen vertegenwoordigen. Mobiliteit is natuurlijk van groot maatschappelijk belang omdat mensen daardoor letterlijk dichter bij elkaar komen en door reizen en recreëren raak je geïnspireerd. Ik wil met name een bijdrage leveren aan duurzame mobiliteit en vind het belangrijk dat ook toekomstige generaties kunnen blijven reizen en recreëren. 

Achtergrond

Ik ben geboren en getogen in Wageningen. Na mijn studie planologie in Nijmegen heb ik gewerkt voor verschillende adviesbureaus in Nederland en België waar ik me bezighield met vestigingsplaatsadvisering in opdracht van internationale bedrijven. Ruim tien jaar geleden maakte ik een overstap naar de ontwikkelingssamenwerkingssector. Daardoor heb ik zes jaar in Afrika gewoond en gewerkt maar nu zijn we woonachtig in het mooie Utrecht.