Bondsraadsleden

Utrecht

De provincie Utrecht heeft dit jaar 8 zetels in de bondsraad. De voorzitter van de afdeling Utrecht is Wilfred Kik.

Bondsraadslid sinds 01-01-2015

De provincie Utrecht is een knooppunt van auto-, vaar- en spoorwegen. Dit vraagt veel van de mensen die er wonen. Daarnaast is er gelukkig nog ruimte voor recreatie. Als ANWB Bondsraadslid zet ik me in om de belangen van deze verschillende gebruikers zo goed als mogelijk te behartigen. Doel een goed evenwicht tussen mobiliteit, veiligheid en recreatie.

Achtergrond

Mede door mijn werk als Senior Onderzoeker/Projectleider bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid staan verbetering en behoud van de veiligheid bij mij hoog in het vaandel. Ik ga daarbij voor een integrale aanpak, waarbij niet alles middels wet/regelgeving wordt bepaald, maar er sprake is van een samenspel tussen veiligheid, economische en andere belangen, zoals voldoende mogelijkheden voor recreatie.

Bondsraadslid per 01-01-2021

De huidige economische en maatschappelijke ontwikkelingen zorgen voor een nieuwe dynamiek op het gebied van mobiliteit, bereikbaarheid en klimaat. De rol en expertise van de ANWB is mijn ogen hiervoor cruciaal en ik help als bondsraadslid graag mee om deze voortrekkersrol zo goed mogelijk in te vullen en te zorgen voor het aanjagen en monitoren van relevante nieuwe ontwikkelingen.  

Achtergrond

Na mijn bedrijfseconomische opleiding in Rotterdam, ben ik begonnen bij het wereldwijde adviesbureau Accenture waar ik momenteel als managing director me bezig houdt met een diversiteit aan vraagstukken met name ingegeven door de voortschrijdende digitalisering gericht op de detailhandel en de maakindustrie. Ik ben woonachtig in Zeist waar het heerlijk hardlopen is in de bosrijke omgeving.

Bondsraadslid per 01-01-2021

Verkeersveiligheid vind ik een belangrijk onderwerp.  Of je nu jong, oud, goed ter been of minder valide bent en welk vervoersmiddel je ook gebruikt; iedereen moet zich veilig door het verkeer kunnen bewegen. 
Er zijn drie factoren die bepalend zijn voor de verkeersveiligheid: de mens, het voertuig en de weg. De ANWB zet zich er voor in de verkeersveiligheid te vergroten. Daar wil ik als bondsraadslid graag aan meewerken.

Achtergrond

Begonnen in het bedrijfsleven, heb ik 20 jaar geleden de overstap gemaakt naar het onderwijs. Nog steeds werk ik daar met veel plezier.
Ik heb veel van de wereld gezien, maar tegenwoordig reis ik vooral door ons mooie Nederland. Ik geniet van wandelingen met de hond door het bos of over de hei, maar ik ben ook graag op het water. Gelukkig woon ik in een omgeving waar dit allemaal op de fiets te bereiken is.

Bondsraadslid per 01-01-2016

De ANWB vervult een belangrijke maatschappelijke functie op het gebied van mobiliteit en vrije tijd. Verkeer en recreatie zitten elkaar vaak in de weg. Belangenbehartiging gaat niet zonder een goede belangenafweging. Het is de uitdaging om in deze tijd van snelle veranderingen relevant te blijven. Samen met een groep betrokken leden wil ik hier graag een constructieve bijdrage aan leveren.

Achtergrond

Een allround marketing manager met meer dan 30 jaar ervaring bij ABN AMRO. Vanuit mijn technisch bedrijfskundige achtergrond ben ik geïnteresseerd in technologische ontwikkelingen en de impact hiervan op mens en maatschappij. Een believer in de continue dialoog met de markt om draagvlak en klantwaardering te verkrijgen. Ik wil graag de ‘ruimte’ benutten, zowel in werk als in vrije tijd.

Bondsraadslid sinds 01-01-2013

Veel waar ik in mijn werkzame leven mee te maken heb en heb gehad, komen samen in de ANWB: ledenbelangen, vrijetijdsbesteding (recreatie en toerisme) en landschap en cultuurhistorie. Onderwerpen waarvoor ik graag mijn kennis en kunde ten gunste van de ANWB wil inzetten. En als dat kan voor de provincie waar ik geboren en getogen ben, is dat een bonus.

Achtergrond

Geboren (29 augustus 1960) en getogen op de Utrechtse Heuvelrug. Getrouwd en vader van vier dochters. Na een toeristisch-economische HBO-opleiding te hebben gevolgd ben ik lange tijd werkzaam geweest bij diverse VVV’s in de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Sinds 2009 ben ik werkzaam bij een uitvaartorganisatie, die ook een combinatie is van een vereniging met een bedrijf.

Bondsraadslid per 01-01-2021

De ANWB is door haar ledenaantal een vereniging voor én van iedereen. Een vereniging die niet stilzit op het gebied van innovatie en het aangaan van uitdagingen. Maar hoe neem je iedereen daarin mee? Hoe blijf je vernieuwend en vooruitstrevend, maar anderzijds herkenbaar voor de (trouwe) achterban. Die uitdagingen ga ik, gezamenlijk, aan! 

Achtergrond

Alweer elf jaar mag ik Maatschappijleer en Levensbeschouwing onderwijzen aan jongeren op de middelbare school. Naast lesgeven vul ik mijn avonduren met mijn werk als raadslid in de gemeente Stichtse Vecht en tot slot rijd ik in de weekenden graag in volg- en jurywagens tijdens (inter)nationale wielerkoersen. 

Bondsraadslid sinds 01-01-2020

De ANWB staat voor mij voor een inspirerende organisatie met een bijzondere combinatie van vereniging en bedrijf. Dat geeft een interessante dynamiek met een belangrijke rol in het maatschappelijke debat rond mobiliteit en duurzaamheid. Ik houd erg van ons kleine land en denk graag mee over toekomstige (inrichtings)vraagstukken om ons land leefbaar en sterk te houden. Ik vind het een eer om de bij te mogen dragen aan de ontwikkeling van de ANWB. 

Achtergrond

Ik ben van oorsprong een informatiekundige die zich de afgelopen jaren verregaand heeft verdiept in organisatiepsychologie, -cultuur en gedragsverandering. Ik volg de belangrijkste digitale, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen, duidt de consequenties daarvan en help organisaties transformeren. Ik ben schrijver van boek “Alles draait om verandering”, spreker en verzorg gastcolleges aan Nyenrode en VU. Ik sta graag in de keuken als hobbykok, op de tennisbaan of breng mijn vrije tijd met mijn gezin door.

Bondsraadslid sinds 01-01-2022

De ANWB is een vereniging die zich steeds opnieuw moet uitvinden. De opkomst van elektrische en  zelfsturende auto’s, maar ook e-bikes in vele soorten vragen om aanpassing van verkeersregels en verkeersveiligheid. De infrastructuur van (snel)fietspaden, gekoppeld aan nieuwe vormen van OV vragen continue aandacht, naast toerisme en recreatie. Daar wil ik graag aan meewerken.

Achtergrond

Bij een werkgeversvereniging deed ik bestuurlijk werk, vaak samen met vakbonden, politici, nationaal en internationaal. Ik heb een nieuwe dienstverlening opgezet om nieuwe technologieën toegankelijk te maken voor het MKB. Ik ben Raadslid in de Vijfheerenlanden. Ik hou van zwemmen en erop uittrekken met fiets, motor en mijn zelfgebouwde Burton. Ben inmiddels met pensioen.