Bondsraadsleden

Groningen

De provincie Groningen heeft dit jaar 6 zetels in de bondsraad. De voorzitter van de afdeling Groningen is Hans Beek.

Bondsraadslid sinds 01-01-2012

In de afgelopen vier jaar ben ik als bondsraadslid onderdeel geweest van een zeer professionele en een bijzonder toegewijde en betrokken ANWB organisatie. Deze organisatie zet zich ten volle in voor de belangen van de vereniging, maar is zich er terdege van bewust dat de wereld waarin wij leven snel verandert en daarmee ook de wensen en belangen van de leden. In dat proces ben ik erg betrokken en wil namens ANWB Groningen verder meedenken en bijdragen leveren om de ANWB ook in de toekomst de belangrijkste belangenorganisatie op het gebied van verkeer en recreatie in Nederland te laten zijn.

Achtergrond

Ik ben Hans Beek, woon in Zuidhorn en je kunt mij vinden op Linkedin onder Hans Beek. Ik ben een allround archief- en informatiespecialist en werk bij de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Naast mijn werk ben ik programmamaker bij de Concertzender en bondsraadslid van de ANWB namens de provincie Groningen. Ik speel orgel, publiceer artikelen over klassieke muziek en produceer CD’s. Ik ben een ‘birdwatcher’: genieten van de natuur en zoveel mogelijk (zeldzame) vogels spotten. Kortgeleden haalde ik mijn Rijbewijs D (Bus).

Bondsraadslid sinds 01-01-2019

In 2007 van het midden van het land naar het rustige en prachtige Groningen verhuisd. Ben er trots op dat ik Groningen mag vertegenwoordigen en promoten in de Bondsraad en ook als (plaatsvervangend Provinciaal) consul. Begonnen als vrijwilliger bij inzamelingen van kinderfietsen bij het AZC in Zeist, sinds 2014 als consul en sinds 2019 als bondsraad lid.

Het nog voor velen onbekende en daardoor onbeminde Groningse land kent vele pareltjes die mijns inziens onvoldoende worden belicht en gepromoot. Graag zet ik me in voor onze ruim vierenhalf miljoen leden voor o.a. de thema's verkeersveiligheid, stimuleren van duurzame vervoermiddelen en bevorderen toerisme en recreatie. Er gaat tenslotte Niets Boven Groningen! 
 

Achtergrond

Verschillende functies bekleed binnen gemeentelijke organisaties. Van medewerker sportaccommodaties, welzijnsmedewerker, coördinator bestuurssecretariaat, medewerker Kabinetszaken, tot management assistent Ruimtelijke Zaken. Daarnaast al vele jaren actief als vrijwilliger voor mensen met een beperking en gastvrouw in het theater. 

Bondsraadslid sinds 01-01-2020

Voor mijn woon-werkverkeer en in mijn vrije tijd ben ik veel onderweg. Door oorzaken als de klimaatverandering en de toenemende drukte op de weg en in het openbaar vervoer staan deze manieren van reizen steeds meer onder druk. Vanuit de rol als bondraadslid draag ik graag bij aan deze vraagstukken.

Achtergrond

Na het afronden van mijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen werk ik op dit moment als vergunningverlener bouw en ruimtelijke ordening voor de gemeente Westerwolde. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit. Zo ben ik navigator bij oldtimer rally's en reis ik graag.

Bondsraadslid per 01-01-2021

Voor mij is de ANWB een “feel good company”. Dat goede gevoel krijg ik bij de goede dienstverlening. Van automobilist tot en met recreant, maar ook bij de brede en evenwichtige belangenbehartiging. Daar wil ik als bondsraadslid uit Groningen graag een forse steen aan bijdragen: mobiliteit, duurzaamheid, bereikbaarheid en veiligheid zijn hoofdthema’s van de sociaal-economische en de politieke agenda. 

 

Bondsraadslid sinds 01-01-2022 

Sinds ik auto rijd, ben ik ANWB-lid. Al die tijd zie ik de vereniging meebewegen met de eigentijdse mobiliteitsvragen. Meedenken over vernieuwingen en de consequenties voor de gebruikers heb ik gedaan in verschillende functies; als docent, commissielid en adviseur, en in de ouderenzorg en volwasseneneducatie. Om nu als bondsraadslid een bijdrage te mogen leveren beschouw ik als een hele eer. 

Achtergrond

Als Limburgse heb ik op veel plekken in Nederland gewoond en gewerkt. Uiteindelijk neergestreken op het Groninger Hogeland ben ik betrokken geweest bij veranderingen in zorg en welzijn. Nog steeds ben ik daarin actief, maar nu als vrijwilliger. Als gezondheidswetenschapper heeft welbevinden mijn aandacht. Je prettig voelen in het leven. Voor mezelf is dat bezig zijn in de tuin, of met kunst en cultuur, bij voorkeur in de buitenlucht. 
 

Bondsraadslid sinds 01-01-2022

Ik ben sinds 1960  lid van de ANWB en vind het een enorme uitdaging om via de bondsraad met mijn kennis en contacten een inhoudelijke bijdrage te mogen leveren aan het prachtige werk van de ANWB.

Achtergrond

Ik woon in het historische centrum van de stad Appingedam, op een steenworp afstand van de beroemde Hangende Keukens boven het Damsterdiep. Als zelfstandig ondernemer altijd werkzaam geweest in het Midden- en Kleinbedrijf en tot vandaag de dag maatschappelijk actief op vele terreinen. Sinds 1995 gemeenteraadslid en ik ben naast fractiewoordvoerder op het gebied van stadshistorie, monumentenzorg, recreatie, toerisme, cultuur en mobiliteit ook nauw betrokken bij alle andere facetten van het openbaar bestuur.  In het verlengde van deze werkvelden ben ik zeer betrokken bij de ontwikkeling van deze aspecten binnen onze nieuwe gemeente Eemsdelta. Geboren en getogen Groninger met een grote portie kennis over verleden, heden en toekomst van onze mooie provincie en daarnaast heb ik ook veel contacten in het buurgebied Ostfriesland, vlak over de grens.