Bondsraadsleden

Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant heeft dit jaar 13 zetels (1 terug getrokken bondsraadlid) in de bondsraad. De voorzitter van de afdeling Noord-Brabant is Hans Muis.

Bondsraadslid sinds 01-01-2013

Vanuit mijn beroepsmatige en financiële achtergrond op fiscaal/juridisch gebied denk ik een zinvolle bijdrage te kunnen leveren in de bondsraad. Op andere gebieden zoals ruimtelijke ordening en verkeersveiligheid ben ik, naast het feit dat je ervaringsdeskundig wordt door de jaren heen, ook als consul actief geweest want met name verkeersveiligheid/educatie heeft altijd mijn bijzondere aandacht gehad.

Achtergrond

Na mijn middelbare schooltijd in West Brabant ben ik sinds 1969 bij de Belastingdienst werkzaam op diverse kantoren in provincie Noord-Brabant, thans gedetacheerd in de regio Noord Limburg. Daarnaast ben ik ook altijd als vrijwilliger bestuurlijk actief geweest bij onder meer; vakbond CNV, ANWB als consul en recent bij SIR55 voor een lokaal CPO project levensloopbestendige woningen. In mijn vrije tijd onderneem ik vaak verre reizen en probeer dat te combineren met de andere hobby’s; golf en fotografie.

Bondsraadslid sinds 01-01-2017

Ik houd mij al jaren bezig met vraagstukken op het gebied van mobiliteit en met name mobiliteit voor kwetsbare groepen, jeugd, ouderen en minder validen. Daarnaast ben ik betrokken bij andere maatschappelijke opgaven zoals de implementatie van de WMO, de huisvesting voor ouderen en sport in de breedste zin. Vanuit mijn kennis en ervaring denk ik naast bijdragen op het gebied van mobiliteit ook een bijdrage te kunnen leveren aan bestuurlijke en organisatorische vraagstukken binnen de ANWB.

Achtergrond

Bedrijfssociologische opleiding universiteit Tilburg , postacademiale opleiding Organisatiekunde (SIOO). Lange ervaring in het openbaar bestuur als directielid voor HRM, Volkshuisvesting en Openbaar Vervoer. Als voorzitter van een Rekenkamer nog dagelijks betrokken bij alle beleidsgebieden waar de gemeentelijke overheid voor verantwoordelijk is. 

Bondsraadslid sinds 01-01-2013

Maatschappelijk belang van de vereniging, goede eigen ervaringen, interesse in achtergrond en werkwijze ANWB en inbreng financiële kennis in provinciale BR vertegenwoordiging en landelijke expertgroep financiën.

Achtergrond

Voor ABNAMRO en Van Lanschot Bankiers gewerkt als kantoordirecteur, laatste periode in 's-Hertogenbosch, gepensioneerd in 2011. Actief in lokale gemeenschap oa als bestuurslid van netwerk-, werkgevers- en culturele organisaties.

Bondsraadslid per 01-01-2018

Al veel jaren ben ik lid van de ANWB. Vooral omdat ik vind dat de ANWB een belangrijke rol heeft als belangbehartiger van haar leden. De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, verkeer en vervoer in een steeds veranderde wereld gaan in een razend tempo. Wat willen we en hoe gaan we daarmee om? Dat zijn vragen die we in de nabije toekomst moeten beantwoorden. Ik verheug mij erop om samen met mijn collega bondsraadleden hierover te mogen meedenken en praten om zo de 'stem' van de leden te laten horen. 

Achtergrond

Ik ben getrouwd en mijn man en ik hebben 2 katten. Ik ben al jaren werkzaam in de verzekeringswereld. Ik heb een passie voor verzekeringstechniek en aansprakelijkheidsrecht met name op het gebied van mobiliteit. Daarnaast heb ik een aantal jaren mijn collega’s mogen vertegenwoordigen in de ondernemingsraad. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten. Ik maak graag lange wandelingen of ga steppen in de sportschool. Ook houd ik van (verre) reizen en ik vind het leuk om uitstapjes te maken.

Bondsraadslid per 01-01-2018

De ANWB is niet alleen de grootste vereniging van Nederland maar ook de breedst georiënteerde. Dat betekent ook dat de kennis op velerlei vlakken vereist is om de brede maatschappelijke rol te kunnen vervullen. Ik stel graag de door mij verworven kennis beschikbaar om op deze manier de vereniging te (onder)steunen. 

Achtergrond

Vanaf het begin van mijn werkzame leven is de ANWB steeds belangrijk voor mij geweest. Dagelijkse mobiliteit was daarbij essentieel, ik heb in mijn werkzame periode meer dan ca 2,5 miljoen veilige kilometers kunnen rijden en ik wist mij daarbij altijd geruggesteund door ANWB en Wegenwacht. 
In mijn werk heb ik diverse managementfuncties verricht in zowel verkoop als marketing. De laatste jaren als eindverantwoordelijk voor een grote winkelformule. 

Bondsraadslid sinds 01-01-2017

De ANWB is voor mij altijd een vereniging geweest waarop je kan rekenen, lid zijn van de ANWB is voor mij dan ook iets vanzelfsprekends. Al sinds ik een klein kind was, ben ik zeer geïnteresseerd in auto's en later in mobiliteit. Zaken die volop in ontwikkeling zijn en aandacht nodig hebben. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de ANWB door mee te denken bij uitdagingen die de vereniging heeft.

Achtergrond

Ik ben econoom en momenteel werkzaam bij een groothandel waar ik verantwoordelijk ben voor de administratie en automatisering. Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn gezin, ik houd van reizen, auto's, fietsen en koken.

Bondsraadslid per 01-01-2020

Vanuit mijn beroepsmatige achtergrond denk ik een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de bondsraad. Door mijn werk zit ik veel op de weg en ben ik een ervaringsdeskundige geworden in de verkeersveiligheid. Anderzijds ben ik door mijn hobby’s graag buiten waardoor ik ook een nuttige bijdrage kan leveren in het verduurzamen van de maatschappij en in het verder onder de aandacht brengen van de vele prachtige wandelpaden die er zijn.

Achtergrond

Na mijn studie Spaans aan de universiteit van Nijmegen ben ik in de retail terecht gekomen en heb inmiddels een carrière als districtsmanager achter de rug bij HEMA en KARWEI. Sinds kort werk ik als manager sales & aftersales bij Maxaro. In mijn vrije tijd maak ik graag verre reizen, en beoefen ik diverse hobby’s, zoals fotograferen, tennissen, skiën, doedelzak spelen en het wandelen van de Nijmeegse Vierdaagse.

Bondsraadslid sinds 01-01-2013

De ANWB loopt als een rode draad door mijn leven. Het is begonnen met het kopen van een kampeercarnet. Daarna vele jaren lid van de Wegenwacht, en nu ook boeken van reizen. Vanuit mijn beroepsachtergrond ben ik geïnteresseerd in de processen die spelen in de verhouding vereniging/bedrijf. Vanuit de bondsraad kan ik meedenken en meebouwen aan een ANWB die ook in de toekomst nog relevant is.

Achtergrond

Geboren in Rotterdam ben ik opgegroeid met de lucht van de havens. Helaas was woonruimte schaars en daarom woon ik alweer 40 jaar in het mooie Brabant. Mijn werkzame leven heeft zich vooral afgespeeld in de scheepvaart met een tussenperiode van 14 jaar bij het Ministerie van Justitie. Als specialist in het optimaliseren van bedrijfsprocessen heb ik 20 jaar wereldwijd gewerkt in grote en kleine organisaties en projecten.

Bondsraadslid per 01-01-2018

Het lidmaatschap van de ANWB is me met de paplepel ingegoten. Hulp onderweg, de alarmcentrales die altijd voor je klaar staan, de service in binnen- en buitenland, verzekeringen, kamperen in zomer en winter, nieuwe reisbestemmingen, op sportief gebied, praktische tips, kortom te veel om op te noemen. De ANWB is van vele markten thuis en heeft ons nog nooit in de steek gelaten. Deze grote en complexe vereniging, van meer dan 4 miljoen leden, is erg interessant en ik vind het een eer om als Bondsraadlid voor de provincie Noord-Brabant hieraan een steentje bij te dragen.

Achtergrond

Mijn hotelopleiding bij onze zuiderburen, horecawerkervaring in binnen- en buitenland en mijn huidige werk in de gezondheidszorg zijn de basisingrediënten. Daarnaast ben ik meer dan 40 jaar actief in de hockeysport geweest en nu ruim 15 jaar in de golfwereld. Vanaf dat ik 3 maanden was ben ik door mijn ouders meegenomen op reis. Dit is de basis geweest van mijn grootste hobby, niet de georganiseerde reizen maar zelf een plan maken en onze trip samenstellen. 

Bondsraadslid sinds 01-01-2017

Aangezien mijn passie de recreatie is en de ANWB een belangrijke speler is, hoop ik mijn invloed te kunnen uitoefenen om samen met de ANWB te zorgen voor nog betere recreatieve omstandigheden voor ons allemaal. Ik heb een groot netwerk en ben specialist op het gebied van economische zaken, recreatie en toerisme en wil mijn kennis en ervaring graag inzetten.

Achtergrond

Mijn naam is Marcel Robroek, 48 jaar oud en woonachtig in Helmond. Vanaf mijn studie aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer hou ik me bezig met recreatie. Eerst werkzaam op een vakantiepark daarna voor de overheid. Ik zorg onder andere voor goede recreatieve voorzieningen om gebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken om te recreëren. 

Bondsraadslid sinds 01-01-2012

Met 59 lentes jong, nog altijd fulltime en met veel plezier aan het werk in de Nederlandse wegenbouw bij de BAM. Helemaal in lijn met mijn opleiding; HTS in Vlissingen en Civiele Techniek in Delft. In een latere fase tevens nog gestudeerd aan de universiteit van INSEAD, Fontainebleau. Alle denkbare functies binnen het vakgebied van de wegenbouw doorlopen en momenteel verantwoordelijk voor een aantal asfaltfabrieken. Veel bezig met CO2 reductie, lage temperatuurasfalt en vergroting hergebruikpercentage oud asfalt. Daarnaast altijd actief geweest in diverse bestuursfuncties van brancheverenigingen en vrijwilligersorganisaties

Achtergrond

Trouw lid en geïnteresseerde van de ANWB en de Wegenwacht (sinds 1973). Fervent vakantieganger, vroeger met tent en vouwwagen, tegenwoordig (inmiddels zonder kinderen) op de fiets langs Loire, Moezel of Donau met overnachtingen in “Chambre d’Haute” of “Zimmer Frei”. Ook verre reizen naar Brazilië, Zuid-Afrika, Egypte , Tanzaniä. In mijn werk veel te maken met mobiliteit en duurzaamheid.

Bondsraadslid sinds 01-01-2017

Bij de ANWB staat kwaliteit in de dienstverlening voorop. De ANWB heeft ook een toekomst en de samenleving is en blijft in ontwikkeling. Een centrale vraag voor de ANWB is dan ook hoe je aansluiting kunt blijven houden met de huidige en de toekomstige leden en hun wensen. Dat kan door naar die leden te luisteren, je in hen te verplaatsen en je met hen te verbinden. Alleen dan houden we contact met de leden en hebben we draagvlak voor de toekomst. En voor die toekomst en het behoud van kwaliteit van dienstverlening, zet ik mij als bondsraadlid in!    

Achtergrond

Ik ben 25 jaar in de advocatuur actief geweest en ben inmiddels 35 jaar in de juridische dienstverlening en mediation actief. Nu houd ik mij professioneel bezig met conflictbeslechting, besturen van organisaties, organisatie- en bedrijfsontwikkeling en het geven van cursussen op specifieke rechtsgebieden. Als vrijwilliger ben ik ook als ANWB-consul en bestuurder van vele organisaties met name actief in het erfgoed en het erfgoedtoerisme. Netwerken, verbinden van mensen met mogelijkheden staan voor mij altijd voorop.   

Bondsraadslid sinds 01-01-2013

Vanuit mijn brede maatschappelijke belangstelling in het algemeen en mobiliteit in het bijzonder wil ik graag meedenken over beleidsontwikkelingen op het terrein van de ANWB.

Achtergrond

Als facilitair directeur heb ik een breed aandachtsgebied van onderwerpen op het gebeid van ondersteuning en voorwaarden scheppen voor een effectieve bijdrage aan de doelstellingen van het primair proces van een organisatie.