Bondsraadsleden

Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant heeft 13 zetels in de bondsraad.  De voorzitter van de afdeling Noord-Brabant is Hans Cox.

Bondsraadslid sinds 01-01-2013

Vanuit mijn beroepsmatige en financiële achtergrond op fiscaal/juridisch gebied denk ik een zinvolle bijdrage te kunnen leveren in de bondsraad. Op andere gebieden zoals ruimtelijke ordening en verkeersveiligheid ben ik, naast het feit dat je ervaringsdeskundig wordt door de jaren heen, ook als consul actief geweest want met name verkeersveiligheid/educatie heeft altijd mijn bijzondere aandacht gehad.

Achtergrond

Na mijn middelbare schooltijd in West Brabant ben ik sinds 1969 bij de Belastingdienst werkzaam op diverse kantoren in provincie Noord-Brabant, thans gedetacheerd in de regio Noord Limburg. Daarnaast ben ik ook altijd als vrijwilliger bestuurlijk actief geweest bij onder meer; vakbond CNV, ANWB als consul en recent bij SIR55 voor een lokaal CPO project levensloopbestendige woningen. In mijn vrije tijd onderneem ik vaak verre reizen en probeer dat te combineren met de andere hobby’s; golf en fotografie.

Bondsraadslid sinds 01-01-2013

Maatschappelijk belang van de vereniging, goede eigen ervaringen, interesse in achtergrond en werkwijze ANWB en inbreng financiële kennis in provinciale BR vertegenwoordiging en landelijke expertgroep financiën.

Achtergrond

Voor ABNAMRO en Van Lanschot Bankiers gewerkt als kantoordirecteur, laatste periode in 's-Hertogenbosch, gepensioneerd in 2011. Actief in lokale gemeenschap oa als bestuurslid van netwerk-, werkgevers- en culturele organisaties.

Bondsraadslid per 01-01-2018

De ANWB is niet alleen de grootste vereniging van Nederland maar ook de breedst georiënteerde. Dat betekent ook dat de kennis op velerlei vlakken vereist is om de brede maatschappelijke rol te kunnen vervullen. Ik stel graag de door mij verworven kennis beschikbaar om op deze manier de vereniging te (onder)steunen. 

Achtergrond

Vanaf het begin van mijn werkzame leven is de ANWB steeds belangrijk voor mij geweest. Dagelijkse mobiliteit was daarbij essentieel, ik heb in mijn werkzame periode meer dan ca 2,5 miljoen veilige kilometers kunnen rijden en ik wist mij daarbij altijd geruggesteund door ANWB en Wegenwacht. 
In mijn werk heb ik diverse managementfuncties verricht in zowel verkoop als marketing. De laatste jaren als eindverantwoordelijk voor een grote winkelformule. 

Bondsraadslid per 01-01-2021

Zo'n 40 jaar heb ik als lid de ontwikkeling van de ANWB van de zijlijn kunnen volgen en gebruik mogen maken van de aangeboden diensten, van o.a. (adviezen voor) wereldwijde reizen , verzekeringen, fietsroutes en gelukkig slechts incidenteel de Wegenwacht. Nu is het tijd en heb ik tijd om iets terug te doen. 
Verantwoorde mobiliteit , duurzaamheid en energietransitie, drie kerngebieden waarvan ik denk dat die, zowel losstaand als in combinatie met elkaar, de komende decennia binnen de ANWB een zeer wezenlijke rol gaan spelen. Op die terreinen en in de communicatie daarover zou ik van harte een bijdrage willen leveren.

Achtergrond

Na studie bedrijfskunde aan de EUR, gedurende zo'n 15 jaar diverse (internationale) marketingfuncties bekleed voor Heineken en Coca-Cola. Vervolgens ruim 12 jaar internationaal commercieel directeur geweest bij Royal Agio Cigars en commissaris bij de winkelketen Primera. De laatste 10 jaar tot begin 2018 achtereenvolgens statutair directeur van Fair Trade Original en directeur/eigenaar van FairForward, groothandel in fairtrade producten. Tevens founding-father van FairPlaza, een inkoopcentrum voor fairtrade- en duurzame producten. Als pensionado als vrijwilliger actief voor de "Combinatie Jeugdzorg” en bestuurslid voor de “Ledenservice Zuidzorg”.

Bondsraadslid sinds 01-01-2017

De ANWB is voor mij altijd een vereniging geweest waarop je kan rekenen, lid zijn van de ANWB is voor mij dan ook iets vanzelfsprekends. Al sinds ik een klein kind was, ben ik zeer geïnteresseerd in auto's en later in mobiliteit. Zaken die volop in ontwikkeling zijn en aandacht nodig hebben. Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de ANWB door mee te denken bij uitdagingen die de vereniging heeft.

Achtergrond

Ik ben econoom en momenteel werkzaam bij een groothandel waar ik verantwoordelijk ben voor de administratie en automatisering. Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn gezin, ik houd van reizen, auto's, fietsen en koken.

Bondsraadslid per 01-01-2020

Vanuit mijn beroepsmatige achtergrond denk ik een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de bondsraad. Door mijn werk zit ik veel op de weg en ben ik een ervaringsdeskundige geworden in de verkeersveiligheid. Anderzijds ben ik door mijn hobby’s graag buiten waardoor ik ook een nuttige bijdrage kan leveren in het verduurzamen van de maatschappij en in het verder onder de aandacht brengen van de vele prachtige wandelpaden die er zijn.

Achtergrond

Na mijn studie Spaans aan de universiteit van Nijmegen ben ik in de retail terecht gekomen en heb inmiddels een carrière als districtsmanager achter de rug bij HEMA en KARWEI. Sinds kort werk ik als manager sales & aftersales bij Maxaro. In mijn vrije tijd maak ik graag verre reizen, en beoefen ik diverse hobby’s, zoals fotograferen, tennissen, skiën, doedelzak spelen en het wandelen van de Nijmeegse Vierdaagse.

Bondsraadslid per 01-01-2018

Het lidmaatschap van de ANWB is me met de paplepel ingegoten. Hulp onderweg, de alarmcentrales die altijd voor je klaar staan, de service in binnen- en buitenland, verzekeringen, kamperen in zomer en winter, nieuwe reisbestemmingen, op sportief gebied, praktische tips, kortom te veel om op te noemen. De ANWB is van vele markten thuis en heeft ons nog nooit in de steek gelaten. Deze grote en complexe vereniging, van meer dan 4 miljoen leden, is erg interessant en ik vind het een eer om als Bondsraadlid voor de provincie Noord-Brabant hieraan een steentje bij te dragen.

Achtergrond

Mijn hotelopleiding bij onze zuiderburen, horecawerkervaring in binnen- en buitenland en mijn huidige werk in de gezondheidszorg zijn de basisingrediënten. Daarnaast ben ik meer dan 40 jaar actief in de hockeysport geweest en nu ruim 15 jaar in de golfwereld. Vanaf dat ik 3 maanden was ben ik door mijn ouders meegenomen op reis. Dit is de basis geweest van mijn grootste hobby, niet de georganiseerde reizen maar zelf een plan maken en onze trip samenstellen. 

Bondsraadslid sinds 01-01-2017

Aangezien mijn passie de recreatie is en de ANWB een belangrijke speler is, hoop ik mijn invloed te kunnen uitoefenen om samen met de ANWB te zorgen voor nog betere recreatieve omstandigheden voor ons allemaal. Ik heb een groot netwerk en ben specialist op het gebied van economische zaken, recreatie en toerisme en wil mijn kennis en ervaring graag inzetten voor de maatschappij.

Achtergrond

Mijn naam is Marcel Robroek en ik ben woonachtig in Helmond. Vanaf mijn studie aan de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer hou ik me bezig met de vrijetijdseconomie. Eerst werkzaam op een vakantiepark daarna voor verschillende lokale overheden. De laatste jaren ben ik beleidsontwikkelaar op economische zaken. Ik zet me daarnaast ook graag in voor duurzaamheid en de maatschappij.

Bondsraadslid sinds 01-01-2012

Met 59 lentes jong, nog altijd fulltime en met veel plezier aan het werk in de Nederlandse wegenbouw bij de BAM. Helemaal in lijn met mijn opleiding; HTS in Vlissingen en Civiele Techniek in Delft. In een latere fase tevens nog gestudeerd aan de universiteit van INSEAD, Fontainebleau. Alle denkbare functies binnen het vakgebied van de wegenbouw doorlopen en momenteel verantwoordelijk voor een aantal asfaltfabrieken. Veel bezig met CO2 reductie, lage temperatuurasfalt en vergroting hergebruikpercentage oud asfalt. Daarnaast altijd actief geweest in diverse bestuursfuncties van brancheverenigingen en vrijwilligersorganisaties

Achtergrond

Trouw lid en geïnteresseerde van de ANWB en de Wegenwacht (sinds 1973). Fervent vakantieganger, vroeger met tent en vouwwagen, tegenwoordig (inmiddels zonder kinderen) op de fiets langs Loire, Moezel of Donau met overnachtingen in “Chambre d’Haute” of “Zimmer Frei”. Ook verre reizen naar Brazilië, Zuid-Afrika, Egypte , Tanzaniä. In mijn werk veel te maken met mobiliteit en duurzaamheid.

Bondsraadslid sinds 01-01-2017

Bij de ANWB staat kwaliteit in de dienstverlening voorop. De ANWB heeft ook een toekomst en de samenleving is en blijft in ontwikkeling. Een centrale vraag voor de ANWB is dan ook hoe je aansluiting kunt blijven houden met de huidige en de toekomstige leden en hun wensen. Dat kan door naar die leden te luisteren, je in hen te verplaatsen en je met hen te verbinden. Alleen dan houden we contact met de leden en hebben we draagvlak voor de toekomst. En voor die toekomst en het behoud van kwaliteit van dienstverlening, zet ik mij als bondsraadlid in!    

Achtergrond

Ik ben 25 jaar in de advocatuur actief geweest en ben inmiddels 35 jaar in de juridische dienstverlening en mediation actief. Nu houd ik mij professioneel bezig met conflictbeslechting, besturen van organisaties, organisatie- en bedrijfsontwikkeling en het geven van cursussen op specifieke rechtsgebieden. Als vrijwilliger ben ik ook als ANWB-consul en bestuurder van vele organisaties met name actief in het erfgoed en het erfgoedtoerisme. Netwerken, verbinden van mensen met mogelijkheden staan voor mij altijd voorop.   

Bondsraadslid per 01-01-2021

De ANWB is mooie organisatie die relevant is op verschillende belangrijke maatschappelijke thema’s. De doelstellingen en diensten van de ANWB sluiten goed aan bij mijn interesses en naar tevredenheid maak ik hier dan ook gebruik van. Ontwikkelingen op gebied van mobiliteit en recreatie spreken mij zeer aan. Daarom wil mij dan ook graag inzetten om hier namens de leden van de ANWB invulling aan te geven.

Achtergrond

Met mijn bedrijfseconomische achtergrond heb ik de afgelopen 12 jaar gewerkt in diverse rollen en sectoren op gebied van transformatie, organisatieverandering, operational excellence en klantbeleving. Sinds enkele jaren doe ik dit als consultant. Ik heb een zeer brede interesse en krijg energie van het continu vernieuwen en verbeteren van de dienstverlening naar klanten. Graag zet ik als bondsraadslid deze expertise in voor de ANWB en haar leden.

Bondsraadslid sinds 01-01-2022

Al een aantal jaar gaan we met de vouwwagen erop uit. Vanwege de wegenwacht, gidsen en ANWB artikelen weet ik hoe belangrijk de ANWB voor mij en andere leden is. De klimaatverandering en energietransitie zorgen voor nieuwe uitdagingen voor de leden en onze ANWB. Samen met andere leden ga ik voor een toekomstbestendige ANWB.

Achtergrond

Ik woon in het Brabantse Rijen en ben daar erg actief in een energiecoöperatie van burgers die voor duurzame energie gaan. Daarnaast ben ik bestuurder van het Waterschap Brabantse Delta en verdien ik mijn geld als manager juridische zaken van de NVWA.
 

Bondsraadslid sinds 01-01-2022

Lang geleden werkte ik als reisleidster in Tunesië en Griekenland. Dat was mijn eerste kennismaking met de ANWB in de vorm van hulp aan Nederlandse toeristen. Naast mijn werk (bij een ondernemersvereniging) zet ik me ook graag op andere manieren voor de samenleving in. Door mijn huidige baan zit ik veel op de weg, waardoor ik me steeds meer realiseer hoe belangrijk veiligheid op de weg is. Doordat we gastgezin zijn voor de stichting hulphond, wandelen we veel. Het bondsraadslid-maatschap lijkt mij een mooie en boeiende uitdaging om zo betrokken te zijn bij diverse maatschappelijke vraagstukken. 

Achtergrond

Na mijn studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht heb ik anderhalf jaar gewerkt als reisleidster, waarna ik een aantal jaren gewerkt heb bij Center Parcs in diverse leidinggevende functies. Aansluitend ben ik 24 jaar ondernemer geweest. Sinds anderhalf jaar werk ik als relatiemanager bij evofenedex, een ondernemersvereniging op het gebied van Logistiek en Internationaal ondernemen. In mijn vrije tijd ga ik graag op reis (het liefst met een mooie cruise), ben ik actief binnen de lokale hockeyvereniging, wandel ik graag met de hond en ga ik graag uit eten.