Naar artikel

Caravans nog altijd te zwaar beladen

21 juli 2023 ANWB Vakantiecheck 2023

Bijna honderd vakantiegangers stopten vrijdagochtend bij grensovergang Hazeldonk langs de A16 voor een laatste vakantiecheck van hun voertuig. Wegenwachten, caravanexperts en vrijwilligers van de ANWB stonden klaar om de voertuigen na te kijken. Ook medewerkers van Autotaalglas en KwikFit waren aanwezig. In totaal zijn 85 auto's, 35 caravans, 6 aanhangers en één camper gecontroleerd.

400 kilo te zwaar

Een te zware belading van de caravan blijkt ook dit jaar de veelgemaakte fout. Bijna alle caravans waren te zwaar beladen, één caravan was zelfs 400 kilo te zwaar. Veel caravanbezitters zijn niet goed op de hoogte van het gewicht en laadvermogen van de caravan, volgens de caravanexperts van de ANWB. In veel gevallen was het probleem eenvoudig op te lossen door zware spullen over te brengen naar de auto. Door ‘overgewicht’ van de caravan kan er schade ontstaan aan bijvoorbeeld de vering en het chassis en beïnvloedt het ook het weggedrag van de auto-caravancombinatie.

Vaak vloeistoffen bijvullen

De meeste auto’s waren volgens de Wegenwacht in goede staat en klaar voor de vakantie. Wel zijn er opvallend veel lampjes vervangen en heeft de Wegenwacht veel vloeistoffen zoals motorolie, koelvloeistof en remvloeistof bijgevuld. 

Zie ook
Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 10% korting op Wegenwacht Nederland Standaard!

ANWB Autoverzekering 

Je auto voordelig verzekeren? Dat kan met de ANWB Autoverzekering.

Shop alles voor je auto 

Van veiligheidshesje tot fietsendrager en nog veel meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Vernieuwd!
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: navigeren, tanken en laden, parkeren en pech melden.