Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB stuurt team van hulpverleners naar het Gardameer

28-07-2023 - De ANWB Alarmcentrale stuurt vrijdag een team van drie hulpverleners naar het Gardameer om ter plekke noodreparaties uit te voeren aan auto’s met zware hagelschade.

Deze service wordt verleend aan vakantiegangers met een ANWB Autoverzekering die hiervoor dekking biedt. Nu lokale garages en schadeherstelbedrijven overbelast zijn, wil de ANWB het mogelijk maken om vakantiegangers veilig met eigen auto terug te rijden naar Nederland. De hulpverleners gaan op weg met autoruiten, dakluiken voor caravans, plexiglas en scheurvaste folie. De ANWB heeft geïnventariseerd dat hiermee tussen de 80 en 100 voertuigen gerepareerd kunnen worden. 

Extra hulptroepen

In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juli woedde een zware storm aan het Gardameer. Als gevolg daarvan ontving de ANWB Alarmcentrale ruim 550 meldingen van hagelschade aan auto's en caravans. De ANWB Alarmcentrale is direct aan de slag gegaan om getroffen vakantiegangers met raad en daad bij te staan. Omdat er zoveel voertuigen beschadigd zijn geraakt en niet ter plekke gerepareerd kunnen worden heeft de ANWB besloten om extra hulptroepen te sturen. De hulpverleners zullen vanaf aanstaande zaterdag aan de slag gaan en hun collega’s van de Wegenwacht die al aan het Gardameer zijn gestationeerd ondersteunen. 

Zie ook

De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.