Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe kan ik mijn ANWB factuur betalen?

Je kunt op verschillende manieren je factuur betalen voor je lidmaatschap of abonnement bij ANWB. Hieronder lees je de belangrijkste informatie over hoe je de ANWB factuur kan betalen.

Automatische incasso

Om veilig, zorgeloos en op tijd je facturen te betalen, kun je kiezen voor automatische incasso. Wij schrijven het juiste bedrag automatisch van je rekening af. Op de factuur staat wanneer wij het bedrag van je rekening afschrijven. Vraag de automatische incasso hieronder gemakkelijk aan of lees meer over automatische incasso.

Door het zelf over te maken

Je kunt op twee manieren zelf het bedrag voor je lidmaatschap of abonnement aan ons overmaken.

1. iDEAL betaling

In Mijn ANWB vind je een overzicht van je openstaande facturen. Hier staat een iDEAL-knop bij. Als je daarop klikt, kun je makkelijk en veilig de factuur betalen.

2. Zelf overschrijven

Via internetbankieren kun je ook handmatig het openstaande bedrag aan ons betalen. Op de factuur staat niet alleen het totaalbedrag dat je moet betalen en ons IBAN-nummer, maar ook het betalingskenmerk: zorg ervoor dat je deze goed invult, zodat wij je betaling snel en correct kunnen verwerken.

Betalen in een ANWB winkel

Betaal je liever niet digitaal? Reken dan af bij de kassa in een van onze ANWB winkels. Neem je factuur mee en betaal het openstaande bedrag contant of met pin. Dit geldt alleen voor het lidmaatschap en abonnementen, ANWB verzekeringen kun je hier niet afrekenen.

Maandelijks betalen

Je kunt de Wegenwacht Nederland, Europa en Plus Service ook per maand betalen. Dit kan je zelf regelen in Mijn ANWB voor de volgende contractperiode. Heb je al een factuur ontvangen? Neem dan contact op met ons Leden Service Center. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn wel twee voorwaarden verbonden aan deze betaalfrequentie: de maandelijkse premie wordt automatisch geïncasseerd en je ontvangt de administratieve communicatie via e-mail.

Veelgestelde vragen

Is je vraag nog niet beantwoord? Lees hieronder de veelgestelde vragen over de verschillende betaalmethoden.
 

Algemeen


Automatisch incasso


Staat je vraag er niet bij? Bekijk alle veelgestelde vragen.