Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Test caravanluifel Walker Weekender

De klassieke reisluifel van Walker Weekender heeft handige uitsparingen in de stoksleuven daarnaast ook volledig uitritsbare zijwanden. Bovendien krijg je een luxe opbergkoffer erbij om al je spullen netjes te bewaren.

Handige uitsparingen in stoksleuven
De Weekender, een volledig Nederlands product, wordt standaard geleverd met een stalen frame. Opzetten is simpel: de pees glijdt soepel door de stoksleuven en de sleuven worden bovendien onderbroken met meerdere openingen (uitsparingen), zodat je makkelijk bij de verstelpunten kunt. De schroefloze Easy-setup blokjes voor de dragers worden automatisch meegeleverd en hebben het voordeel dat ze niet kunnen losschieten! Liever geen stalen frame? Tegen een meerprijs kun je ook een aluminium frame met standaard Easy PowerGrips, te bestellen.

Uitritsbare zijwanden
De luifel bestaat uit enkelzijdig gecoat 240 g/m2 Ten Cate All Season doek en is in drie kleurstellingen leverbaar: antraciet, blauw/grijs, grijs/bordeaux. De Weekender onderscheidt zich van andere luifels doordat de zijwanden volledig afritsbaar zijn; ideaal voor als je breed zicht wilt, maar wel behoefte hebt aan zonwering. Bang dat de luifel hierdoor minder stevig staat? Geen zorgen, de stormband geeft in dit geval extra stevigheid. De zijwanden bevestigen verloopt ook soepel; je kunt ze in de hoek vastklikken en vervolgens de luifel makkelijk dichtritsen. Ook het afspannen verloopt vervolgens vlot met behulp van de snelspanners en de snelclips, die zorgen voor een strak eindresultaat.

Handige opbergkoffer
De Weekender wordt standaard geleverd met tochtstrook, wielflap en sterke bisonyl spat- en slikranden. Voor een aangepaste wielflap betaal je iets extra. Een extra handigheidje: bij aankoop krijg je een luxe koffertje meegeleverd om de haringen, elastieken en andere accessoires netjes in op te bergen. Zo weet je zeker dat je nies meer kwijtraakt!

 Plus en min

+ prijs-kwaliteitverhouding
+ prima afwerking
-  geen

Specificaties

Materiaal doekTen Cate All Season 240 gr/m²
Materiaal frame

Aluminium

Diepte240 cm
Gewicht tent12,35 kg
Gewicht stokken8,9 kg
OptiesEasy Lock stormbanden

 

Beoordeling 

 

Opzetgemak
Afwerking 
Materialen
Prijs/kwaliteit

 

KCK: hét tijdschrift voor kampeerliefhebbers

 

Deze caravanluifel test is afkomstig uit de KCK. KCK is hét tijdschrift met alle informatie voor kampeerders; leuke tips en ideeën voor onderweg en natuurlijk de mooiste droomcampings.

Elf keer per jaar is de KCK meer dan 100 pagina's dik met boeiende verhalen, reportages en natuurlijk prachtige kleurenfotografie. De redactie test en kijkt kritisch naar de praktische kanten van vakantie vieren met caravan, tent, vouwwagen en camper. Ontvang nu een jaar lang de KCK voor maar € 30,-!

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.