Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Test caravanluifel Unico Verona

Op de Unico Verona is eigenlijk weinig aan te merken: de luifel is ontzettend makkelijk op te zetten, heeft een uitstekende kwaliteit tentdoek, afneembare slikranden en is bovendien overal perfect afwerkt. Het enige minpunt is dat de prijs wat aan de hoge kant is.

Handig, licht en stevig frame
De Unico Verona heeft een gebogen aluminium frame zonder staanders en wordt door een elastisch koord en afstandhouder met elkaar verbonden. Door het ontbreken van staanders verloopt het opzetten onwijs snel en soepel. Mocht het toch niet lukken, kan kun je de opzetinstructie nog eens nalezen via de USB-stick die je van Unico bij aankoop meekrijgt. Eenmaal opgezet schuift dit frame in de luifel door stoksleuven, die zijn voorzien van een rits. De drie dakliggers hebben snelspanners en zitten aan de caravan vast door middel van fixeerbare bevestigingsblokjes. Als er storm op komst is, kunnen vanuit de hoeken stormbanden worden bevestigd.

Slikbanden met klittenband
In plaats van met elastieken zet je de Unico Verona vast met sterke sjorbanden: hierdoor staat hij én ontzettend stevig én heel strak. Een ander opvallend detail zijn de slikbanden; die worden bevestigd door middel van klittenband en zijn daardoor makkelijk afneembaar! Door de slikbanden af te nemen kun je extra ventileren en ze natuurlijk veel makkelijker schoonmaken! Heb je behoefte aan wat privacy? Rits dan de optionele voorwand aan de luifel. Nog een laatste pluspuntje van de Unico Verona is dat de aansluitdriehoeken zowel links als rechts een rits hebben voor toegang tot het serviceluik.

 Plus en min

+ kwaliteit tentdoek
+ perfecte afwerking
+ afneembare slikranden

Specificaties

Materiaal doekTen Cate All Season
Materiaal frame

Aluminium

Diepte230 cm
Gewicht tent14,4 kg
Gewicht stokken8,4 kg
OptiesGaasfront, Voorscherm de Luxe, Dakluifel, Aangepaste tochtstrook/ronde wielflap.

 

Beoordeling 

 

Opzetgemak
Afwerking
Materialen
Prijs/kwaliteit  

 

KampeerKampioen: hét tijdschrift voor kampeerliefhebbers

 

Deze caravanluifel test is afkomstig uit de KampeerKampioen. KampeerKampioen is hét tijdschrift met alle informatie voor kampeerders; leuke tips en ideeën voor onderweg en natuurlijk de mooiste droomcampings.

Elf keer per jaar is de KampeerKampioen meer dan 100 pagina's dik met boeiende verhalen, reportages en natuurlijk prachtige kleurenfotografie. De redactie test en kijkt kritisch naar de praktische kanten van vakantie vieren met caravan, tent, vouwwagen en camper. Ontvang zelf een jaar lang de KampeerKampioen voor € 73,45 (ledenprijs).

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.