Naar artikel

Test caravanluifel Doréma Mondial

De Mondial is door zijn stalen, gebogen constructie geschikt voor alle soorten weertypen. Bovendien is hij door de spanband op de grond en de EasyGrip-klemmen ook makkelijk op te zetten! Een minpuntje is dat de luifel door de stalen constructie wat aan de zware kant is.

Makkelijk opzetten
De Mondial bestaat uit twee stalen, gebogen buizen, inclusief twee staanders. Om deze bogen op te zetten kun je de handige spanband op de grond als hulpmiddel gebruiken: die geeft namelijk de exacte breedte van de luifel aan. Klus geklaard? Dan kun je de spanband gewoon naar de zijkant schuiven, zodat niemand erover kan struikelen. Nog een hulpmiddel zijn de EasyGrip-snelspanners; deze zitten vast aan het stalen frame en vergemakkelijken het opzetten. De Mondial heeft ook een extra fixon pees waar Quick Lock-steunen op kunnen worden bevestigd. Hiermee hoef je geen tentogen meer in je caravan te schroeven en is hij beter beschermd tegen lekkage.

Meer ruimte
De staanders verdwijnen gedeeltelijk in stoksleuven die met keurig afgedekte ritsen sluiten, en zo goed beschermd zijn tegen vuil en regen. Wil je meer ruimte creëren? Dan kun je de middenstaander gewoon weghalen. Je hoeft je ook niet druk te maken over waterplassen op het dak: dankzij de ronde vorm glijdt het water er zo af. De Mondial is gemaakt van het Ten Cate All Season doek met coating aan de buitenzijde, dat bekendstaat om zijn duurzaamheid. De aansluitdriehoeken tegen de caravan zorgen voor een mooie afwerking.

Geschikt voor alle seizoenen
De Mondial is geschikt voor alle soorten weer. Ben je beland in zomerse hitte? Dan kun je de halfronde ramen van de zijwanden uitritsen, zodat een lekker briesje kan doorwaaien. Heb je juist te maken met slecht weer? De ladderspanners aan de luifel zorgen voor een perfecte afspanning, net als de standaarduitrusting met vijf dakliggers. Wil je extra stevigheid, dan kun je de Safe Lock stormbandset bevestigen op beide hoeken van de luifel. Deze set is wel optioneel, net als de fraaie Sunwings met ramen, die de Mondial meer klasse geven. De tochtstrook en wielflap zijn daarentegen wel standaard.

 Plus en min

+ vijf dakliggers 
+ opzetgemak met behulp van spanband
-  gewicht (aluminium frame is optioneel)

Specificaties

Materiaal doekTen Cate All Season
Materiaal frame

Staal

Diepte240 cm
Gewicht tent9,65 kg
Gewicht stokken16 kg
OptiesLichtgewict aluminium Quick System frame, set Sunwings wanden, Quick Lock steunen, Safe Lock stormbandset.

 

Beoordeling 

 

Opzetgemak
Afwerking
Materialen
Prijs/kwaliteit

 

KCK: hét tijdschrift voor kampeerliefhebbers

 

Deze caravanluifel test is afkomstig uit de KCK. KCK is hét tijdschrift met alle informatie voor kampeerders; leuke tips en ideeën voor onderweg en natuurlijk de mooiste droomcampings.

Elf keer per jaar is de KCK meer dan 100 pagina's dik met boeiende verhalen, reportages en natuurlijk prachtige kleurenfotografie. De redactie test en kijkt kritisch naar de praktische kanten van vakantie vieren met caravan, tent, vouwwagen en camper. Ontvang nu een jaar lang de KCK voor maar € 30,-!

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Creditcard: handig op vakantie 

Reizen met een creditcard is zo gek nog niet, en soms zelfs noodzakelijk. 8x waarom een creditcard handig is op vakantie.