Naar artikel

Conclusie test caravanluifels

KCK Testwinnaar is de Isabella Sun Shine (€ 995,-). Dit Deens fabrikaat biedt een superlicht CarbonX-glasfiber frame met handige snelspanners, stoksleuven met ritsen en licht doek. Dat staat garant voor optimaal opzetgemak. Tel daarbij op de klasse afwerking, het gebruik van gedegen materialen en een diepte van 250 cm, dan concluderen wij dat de kampeerder hiermee een topper onder de luifels binnenhaalt.

De Unico Verona scoort in bijna alle beoordelingen net zo hoog als de Sun Shine. Alleen z’n prijs (€ 1.219,-) ligt hoger waardoor deze luifel qua prijs/kwaliteit net iets lager uitkomt. Voor die hogere prijs krijg je wel een hogere kwaliteit doek en een oersterk boogframe dat zelfs de zwaarste stormen doorstaat. Verder bezit de Verona afneembare windschermen en slikranden en oogt de luifel lekker ruim.

De titel KCK Voordelige Keus gaat naar de Walker Weekender. Hij is gemakkelijk op te zetten en de gebruikte materialen zijn gewoon goed. Bovendien is de luifel keurig afgewerkt. Met een prijs van € 672,- is de Weekender ideaal voor de trekkende kampeerder met een bescheiden budget!

De Doréma Mondial en de Reda Lucca l grijpen weliswaar naast de titels, maar gooien zeker hoge ogen. Wat prijs- kwaliteitverhouding betreft scoort de Doréma Mondial net iets hoger. Bovendien is de Mondial dankzij vijf dakliggers lekker stevig.

KCK: hét tijdschrift voor kampeerliefhebbers

Deze caravanluifel test is afkomstig uit de KCK. KCK is hét tijdschrift met alle informatie voor kampeerders; leuke tips en ideeën voor onderweg en natuurlijk de mooiste droomcampings.

Elf keer per jaar is de KCK meer dan 100 pagina's dik met boeiende verhalen, reportages en natuurlijk prachtige kleurenfotografie. De redactie test en kijkt kritisch naar de praktische kanten van vakantie vieren met caravan, tent, vouwwagen en camper. Ontvang nu een jaar lang de KCK voor maar € 30,-!

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu10%korting
ANWB Reisverzekering 

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!