Naar artikel

Test caravanluifel Reda Lucca I

Absolute pluspunten van de ronde boogluifel Lucca I zijn het aluminium frame met stalen hoekstukken en het inklapbare framekruisstuk. Iets minder geslaagd is de lage slikrand.

Licht en praktisch frame
De Lucca I heeft een aluminium frame met PowerGrip-snelspanners en is door het materiaal lichter dan bijvoorbeeld de Doréma Mondial. De hoekstukken zijn van staal en voorzien van een extra lapje stof ter bescherming van het tentdoek. Om de luifel op te kunnen zetten, moet eerst het boogframe in elkaar gezet worden. Dat kan een uitdaging zijn als je alleen bent, maar de stormband middenvoor geeft stabiliteit. Een ander handigheidje zijn de drie stukjes 4 mm fix-on pees, die duidelijk aangeven waar de fix-on blokjes tegen de caravanwand moeten komen. Als de luifel eenmaal staat kun je ervoor kiezen om de middenstaander weg te halen; hierdoor krijg je volledig zicht en kun je ongehinderd in- en uitlopen. Bang dat je je hoofd stoot aan het framekruisstuk hoef je niet te zijn, want dat kun je inklappen!

Perfecte afwerking
De Lucca I bestaat uit het All Season-tentdoek van Ten Cate en heeft een streepjesprint op de uitritsbare folieramen, die overigens keurig zijn afgewerkt. De luifel heeft standaard twee aangeritste, driepuntige windschermen en in het geval van zwaar weer zijn er drie extra verstevigde bevestigingspunten voor stormbanden. Afspannen doe je met gewone trapelastieken die met een kunststof bevestiging aan de zijwanden vastzitten. Die bevestigingspunten zijn niet extra versterkt, maar gewoon op de naad van het doek meegestikt. De aansluithoeken voor aan de caravan kunnen optioneel links of rechts een rits krijgen, zo kun je de optie kiezen die voor de bereikbaarheid van jouw serviceluik het beste is. Tot slot moeten we de afwerking van de tochtstrip en wielflap nog even noemen, want die oogt perfect: door de dubbele pees vormen ze één geheel, wat niet alleen praktisch is, maar er ook mooi uitziet.

 Plus en min

+ stalen hoekstukken aan aluminium frame
+ inklapbare frame kruisstuk
-  lage slikrand

Specificaties

Materiaal doekTen Cate All Season
Materiaal frame

Aluminium

Diepte240 cm
Gewicht tent12,35 kg
Gewicht stokken8,9 kg
OptiesUitritsbare voorwand met of zonder ventilatie, stormbandpakket (3), volledige zijwanden uitritsbaar, slaapcabine, tochtstrook met opbergbox.

 

Beoordeling 

 

Opzetgemak
Afwerking
Materialen
Prijs/kwaliteit

 

KCK: hét tijdschrift voor kampeerliefhebbers

 

Deze caravanluifel test is afkomstig uit de KCK. KCK is hét tijdschrift met alle informatie voor kampeerders; leuke tips en ideeën voor onderweg en natuurlijk de mooiste droomcampings.

Elf keer per jaar is de KCK meer dan 100 pagina's dik met boeiende verhalen, reportages en natuurlijk prachtige kleurenfotografie. De redactie test en kijkt kritisch naar de praktische kanten van vakantie vieren met caravan, tent, vouwwagen en camper. Ontvang nu een jaar lang de KCK voor maar € 30,-!

Neem een abonnement

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!