Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Test caravanluifel Isabella Sun Shine

De Isabella Sun Shine is zowel de grootste als de lichtste luifel in deze test en heeft een hoge kwaliteit tentdoek. Een minpuntje is dat de wielflap en tochstrook niet standaard worden meegeleverd.

Grootste luifel
De Sun Shine is uitgerust met een CarbonX-glasfiber frame en Isafix-snelspanners. Dit systeem, waar Isabella patent op heeft, werkt snel, krachtig en is met één duim te bedienen! De dakliggers zitten stevig verbonden aan de caravan door middel van fixeerbare, schroefloze bevestigingsblokjes. In tegenstelling tot de andere luifels heeft de Sun Shine geen Ten Cate All Season tentdoek, maar een IsaLite 195 g/m2 doek van gecoat polyester. Een ander groot verschil is dat de Sun Shine tien centimeter dieper is dan de andere luifels uit deze test: die (en de meeste andere panoramaluifels) zijn 240 cm diep, maar de Sun Shine is 250 cm diep!

Lichtste luifel
De Sun Shine is naast de grootste ook nog de lichtste luifel uit de test, zowel qua gewicht als qua zonlicht. Door hun materiaalsoort wegen het frame en tentdoek samen maar 19 kg, en door de grote uitritsbare folieramen is het bovendien aangenaam licht onder de luifel. De afwerking van de luifel is perfect en tot in details uitgewerkt en ook de verstevigde afspanpunten rondom het dak en de vervangbare afspanelastieken (Isaflex) vallen op. Nog een pluspuntje is dat het frame van een standaard Isabella voortent (250/300 cm) ook bruikbaar is voor de Sun Shine-zonneluifel. Tot slot kun je de luifel ook nog veranderen in een reistent, door de optionele voorwand via klikprofielen aan de dwarsliggers te bevestigen.       

 Plus en min

+ kwaliteit tentdoek
+ laag gewicht
-  wielflap en tochtstrook exclusief

Specificaties

Materiaal doekIsa Lite 195 gr/m²
Materiaal frame

Carbon met Fix-on klemsysteem

Diepte250 cm
Gewicht tent10,65 kg
Gewicht stokken8,45 kg
OptiesBijpassende voorwand, tochtstrook en wielflap

 

Beoordeling 

 

Opzetgemak
Afwerking
Materialen
Prijs/kwaliteit  

KCK: hét tijdschrift voor kampeerliefhebbers

Deze caravanluifel test is afkomstig uit de KCK. KCK is hét tijdschrift met alle informatie voor kampeerders; leuke tips en ideeën voor onderweg en natuurlijk de mooiste droomcampings.

Elf keer per jaar is de KCK meer dan 100 pagina's dik met boeiende verhalen, reportages en natuurlijk prachtige kleurenfotografie. De redactie test en kijkt kritisch naar de praktische kanten van vakantie vieren met caravan, tent, vouwwagen en camper. Ontvang nu een jaar lang de KCK voor maar € 30,-!

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je autovakantie 

Van elektrische koelbox tot handige dakkoffer. Shop hier alles voor de roadtrip naar je vakantiebestemming.

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.