Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zo sluit je een topdeal

Met deze tips weet je precies wat je koopt – en hoe je daar een mooie prijs voor betaalt.

Stap 4 - Opletten en onderhandelen

Verborgen gebreken en een goede deal

Wie wil gaan kamperen maar niet meteen een nieuwe caravan of camper wil aanschaffen, kan natuurlijk ook kiezen voor een mooie occasion. Het aanbod en de keuze is groot. Maar hoe voorkom je dat je een kat in de zak koopt?

Tijdens een bezoek aan de dealer of een particulier krijg je een hoop indrukken te verwerken. Waar let je op bij het beoordelen van een kampeermiddel?

Occasion kopen? Hier let je op

Herken verborgen gebreken van jouw caravan, zoals deuken, scheuren, plooien of roest. Hier volgen een aantal dingen waar je op kunt letten bij het controleren van je caravan.


Een goede deal voor een occasion camper

Wil je het maximale uit je onderhandeling halen? Bereid je dan goed voor op je onderhandeling. Ga bijvoorbeeld nooit in op het eerste bod, dat kan je maar zo’n 8 tot 10 procent schelen. Vraag ook altijd naar verborgen gebreken en hoe het zit met de APK. Ook kun je proberen over extra’s te onderhandelen. Denk aan een extra onderhoudsbeurt, garantie of nieuwe banden. 

Een tweedehands camper kopen bij een bedrijf dat aangesloten is bij BOVAG geeft zekerheden zoals duidelijke garantievoorwaarden. Bovendien heb je meteen een adres als er iets gerepareerd moet worden.

Overal op het internet kun je campers van particuliere verkopers vinden. Meestal zal de camper APK-gekeurd zijn, maar dat zegt niet veel over de technische staat, bijvoorbeeld van de motor. Waterschade aan de opbouw is al helemaal lastig te ontdekken. Het is daarom altijd aan te raden de camper te laten keuren.

Toch een nieuwe camper, caravan of vouwwagen kopen?

Dan onderhandel je voornamelijk over de prijs. Bekijk de tips en informatie voor het kopen van een nieuwe caravan, camper of vouwwagen

ANWB Experts staan voor je klaar

Is nog niet alles duidelijk of heb je vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze ANWB Experts kunnen je goed adviseren over jouw zoektocht. Contact met ANWB Experts.