Naar artikel

Kamperen Beieren

Voor kampeerders is er veel te vinden in Beieren. De rivieren en meren zijn ideaal voor watersporters, de bergen en dalen mooi voor wandelaars en fietsers. Er zijn campings in alle soorten en maten.

Soorten campings

Veel campings in Beieren liggen aan of dicht bij een meer en hebben een eigen zwemstrand waar kampeerders gebruik van kunnen maken. Sommige campings beschikken daarnaast nog over een zwembad. De meeste campings hebben drie of vier sterren, maar er zijn ook enkele ANWB Top campings in Beieren. Die bieden alle denkbare faciliteiten voor de hele familie. 

Beste tijd van het jaar voor kampeerders

De meeste campings in Beieren zijn geopend van april tot begin oktober.

Route naar Beieren

Vanuit Nederland en België ligt de route over de A61 richting Stuttgart voor de hand. Dan de A5 en de A8 richting München. Houd er rekening mee dat de wegen naar het zuiden tijdens de wintervakanties en in de zomer vaak vol zijn en er dus files kunnen staan. Druk is het vooral op de A8 vanaf Karlsruhe en Stuttgart. Ook de noordelijke en oostelijke wegen naar München, zoals de A9 van Berlijn en Nürnberg, en de A92 en A99 zijn druk.

Milieusticker München

Om met de auto in het centrum van München te kunnen rijden, heb je een milieusticker nodig.

De beste pechhulp, altijd dichtbij
Nu15%korting

De beste pechhulp, altijd dichtbij

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 15% korting op Wegenwacht Nederland Standaard!
ANWB Caravanverzekering
NU5%korting

ANWB Caravanverzekering

Compleet verzekerd met standaard laag eigen risico en 5% korting voor leden.
Doorlopende ANWB Reisverzekering

Doorlopende ANWB Reisverzekering

Ga onbezorgd op reis met de doorlopende reisverzekering van de ANWB. Hulp en advies in het buitenland én je bagage en medische kosten verzekerd.
Shop alles voor op de camping
Shop nu

Shop alles voor op de camping

Van handige koeltas tot comfortabele campingstoel. Shop hier alles voor je kampeervakantie!