Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Boete uit Spanje

Een boete uit Spanje ontvang je meestal van het Ministerio del Interior of van Transit. Het gaat hier voornamelijk om snelheidsovertredingen.

Beschikking

Als gevolg van de verkeersovertreding ontvang je uit Spanje een beschikking. Deze is in het Spaans. Soms is de brief vertaald naar gebrekkig Nederlands. In de brief staat de snelheidsovertreding, de datum van overtreding en het kenteken.

Er zijn verschillende Spaanse instanties die bekeuringen uitschrijven. De afhandeling is verschillend. In de brief wordt voor de betaling verwezen naar een website. Soms kun je ook een internationale overboeking doen met IBAN en BIC nummer.


Ministerio del Interior

In een bekeuring van het Ministerio del Interior wordt er verwezen naar een Spaanse website. Volg voor online betaling of bezwaar de instructies op de website.

  • Ga naar de Spaanse website: www.dgt.es
  • Klik onder 'Accede a la Sede Electronica' op: "Multes"
  • Rechtsboven op de pagina kunt u kiezen voor de Engelse taal
  • Volg de stappen op de Engelstalige pagina. 

Transit

Heb je een brief ontvangen van "Transit" dan staat daarin een verwijzing naar de website van Transit. Vul daar de volgende gegevens in:

  • Número d'expedient: dit nummer wordt over het algemeen bovenaan de boete genoemd.
  • Tipus de document d'identitat: NIF wijzigen in ALTRES.
  • Número de document d'identitat: dit is het nummer onderaan de boete "identificador".

Als online betalen niet lukt

Als het elektronisch betalen niet werkt ,dan kun je een mail sturen naar info@dgt.es of naar transit. Vraag daarbij om IBAN en BIC nummer, zodat je per bank kunt betalen. Maak daarvoor gebruik van onze modelbrief voor geld overmaken naar het buitenland.