Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Annuleren camping

Het annuleren van toeristische- of seizoensplaats

Is het mogelijk om na boeking je kampeerplaats op de camping nog te annuleren? Hier vind je meer informatie over de procedure en welke voorwaarden hier aan verbonden zijn.

Annuleren

Annuleren kan altijd, maar je blijft het stageld verschuldigd. Met uitzondering van de toesistenbelasting; deze moet de ondernemer aan je terug betalen. Soms kun je deze kosten verhalen op de annuleringsverzekering. Komt de reden van annuleren voor rekening van de ondernemer, dan krijg je je stageld wel terug. Bijvoorbeeld bij een grote inhoudelijke wijziging van je staplaats. Als deze zo wezenlijk anders is dan gepland, dan hoef je niet te accepteren en kun je dus kosteloos van de overeenkomst af.

Tip:
Annuleer de overeenkomst altijd schriftelijk.

Algemene voorwaarden

In de algemene voorwaarden van de camping staat meestal een annuleringsregeling. Hierin staat aangegeven hoeveel de annuleringskosten bedragen. Vaak is dit een percentage van de totale som en hangt onder andere af van de periode tussen annulering en de aankomstdatum. De camping moet wel het gehele bedrag aan toeristenbelasting aan je terug betalen.

HISWA-RECRON aangesloten camping

Bij het annuleren van een overeenkomst met een ANWB-erkende of RECRON-aangesloten camping zijn de RECRON-voorwaarden van toepassing. Hierin staat duidelijk wat de annuleringskosten zijn. Draag je een andere recreant voor die in jouw plaats de plek gebruikt, dan krijg je de annuleringskosten minus administratiekosten retour.

Annuleringsverzekering

Als je een annuleringsverzekering hebt dan vallen de annuleringskosten in sommige gevallen onder de dekking. Of de verzekering dekking biedt kun je lezen in de polisvoorwaarden. Bijvoorbeeld in gevallen zoals ziekte, overlijden, kopen van een huis of een onverwacht (her)examen.

Eerder weg

Als je eerder weg gaat van de camping,  bijvoorbeeld vanwege slecht weer, dan blijf je in principe het volledige stageld verschuldigd. Afhankelijk van de reden van voortijdig vertrek zijn de kosten te claimen bij de annuleringsverzekering.

Meer informatie:

RECRON Voorwaarden