Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De leukste kerstmarkten in Duitsland

Dit zijn de zes mooiste kerstmarkten

De kerstmarkten in Duitsland zijn elk jaar weer een enorm spektakel. Dompel je onder in de unieke kerstsferen van de groots opgezette kerstmarkten net over de grens. Overnachten? Of een cruise geheel in kerstsfeer? Misschien een gezellige dagtour naar de Duitse kerstmarkten? Alles is mogelijk!

1. 3-daagse kerstcruise naar kerstmarkten in Düsseldorf

Ga ontspannen en comfortabel op kerstcruise naar de kerstmarkt in Düsseldorf. De Rijnstad telt niet één, maar wel zeven kerstmarkten verspreid over de binnenstad, allemaal met een eigen sfeer. Zodra je aan boord stapt van ms Melody in Arnhem begint je minicruise vol gemütlichkeit. Het riviercruiseschip vertrekt in de namiddag vanuit Arnhem en de volgende ochtend vroeg ben je in Düsseldorf. 

De geur van glühwein

De levendige en sfeervolle Altstadt van Düsseldorf is vijf weken lang omgetoverd tot één grote kerstmarkt. Volg de klanken van de kerstmuziek, de geur van glühwein en geroosterde amandelen en slenter van kerstmarkt naar kerstmarkt. De markten zijn verspreid in de stad en liggen op loopafstand van elkaar. De totale afstand die je moet lopen om alle kerstmarkten te bezoeken is ongeveer anderhalve kilometer. Vertrekdata: naar keuze in december. 

2. 3-, 4-daagse stedentrip naar de kerstmarkten in Keulen 

17 november t/m 23 december

Keulen wordt in deze periode omgetoverd tot een groot kerstfestijn. Bewonder de vele rijkversierde kraampjes met mooie kerstdecoraties. Schaats een rondje over de sfeervol verlichte schaatsbaan of geniet van een heerlijke mok glühwein of één van de vele Duitse lekkernijen.

Zes kerstmarkten in één stad

Er zijn op zes verschillende pleinen in de stad kerstmarkten met heel veel kraampjes en verschillende kerstshows en optredens. De grootste kerstmarkt bevindt zich op het plein voor de Dom van Keulen met zo’n 150 kraampjes. Op loopafstand heb je ook kerstmarkten op de Neumarkt, Rudolfplatz, Alter Markt en Heumarkt.

3. Kerstmarkten Düsseldorf - de dagtour

17 november t/m 30 december

Een dagtour naar de kerstmarkten in het prachtige Düsseldorf kan natuurlijk ook. Veel kerstfans weten de weg ernaartoe  al jaren te vinden. De vele kroegen gaven de stad de bijnaam längste Theke der Welt, langste bar van de wereld. Maar naast Altbier en andere lekkernijen vind je hier in de aanloop naar kerst veel taferelen die passen bij een winterwonderland.

Kerst in je neusgaten

De geur van amandelen en kerstkruiden vindt op de kerstmarkt zijn weg je neusgaten in. Koop de origineelste kerstcadeaus bij de honderden kraampjes of draai rondjes in de verlichte draaimolen. Glijd over de schaatsbaan en bekijk de stad en omstreken vanuit het reuzenrad.  

Tip: Zoek ook de rustigere straatjes op waar je wandelend onder lichtdekens ziet hoe charmant Düsseldorf eigenlijk is.

Met de bus naar Düsseldorf? Dat kan met de Uit met Jonker dagtocht. Geniet van een comfortabele rit in een luxe touringcar. Er zijn verschillende opstaplocaties in het land.

4. 4-daagse stedentrip naar de kerstmarkt in Berlijn 

23 november t/m 1 januari

Vier kerstfeest in het hippe en historische Berlijn. Loop langs de vele rijkversierde kraampjes met mooie kerstdecoraties, schaats een rondje over de sfeervol verlichte schaatsbaan, drink glühwein of bijt in één van de typisch Duitse lekkernijen.

Kerst in het kwadraat

Er zijn maar liefst 28 locaties in Berlijn waar je over een kerstmarkt kunt struinen. Je vindt ze in winkelstraten en pleinen en in kerken en oude fabrieken. De verschillende markten zijn onderverdeeld in thema’s, zo is elke kerstmarkt uniek. De Berlijnse kerstmarkt is bekend om zijn omvang en om de variatie  van kunst en typische geschenken en delicatessen uit verschillende Europese regio’s. Overnachten doe je in een fijn viersterrenhotel dat lekker centraal ligt.

5. Slot Moyland: kerstmarkt in kasteeltuinen

13 t/m 17 december

Iets voorbij Nijmegen, net over de grens vindt in de historische tuinen van het neogotische Slot Moyland een traditionele kunstnijverheidskerstmarkt plaats. Hier struin je tussen vele gezellige kerstkraampjes en scoor je tassen vol handgemaakte kunstwerkjes van hout, glas, papier, klei, vilt, metaal of wol. Nog een mooi schilderijtje nodig voor aan de muur? Je vindt er de mooiste werken van hedendaagse regionale kunstenaars, in alle prijsklassen. De boel wordt opgeluisterd door livemuziek en we moeten toch even wat te snacken en drinken aanraden: Moyländer Winterpunsch, kruidenlikeur, nougat, taaitaai en kastanjes. Geniessen

Tip voor ouders: Kinderen kunnen bij de open kunstwerkplaats hun creatieve handen uit de mouwen steken.

Handig voor onderweg

Met de auto naar de kerstmarkten in Duitsland? De ANWB Onderweg app heeft alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze rit: navigeren, parkeren, tanken en laden en pech melden.

6. Kerstmarkt in Oberhausen

25 november t/m 23 december

Een dagtour met de bus naar Centro, het gigantische shopping center aan de rand van Oberhausen. Dit is Europa's grootste shopping- en vrijetijdscentrum. Hier vindt jaarlijks één van de grootste kerstmarkten van Duitsland plaats. Er staan maar liefst 150 houten hutjes met kerstartikelen. De kerstmarkt in Oberhausen samen met het winkelcentrum is met recht: kerstshop till you drop!

Handige tips voor je reis naar Duitsland

Besteappv/h jaar
Goedkoop tanken op de terugweg 

Op de terugweg nog even tanken of laden in Duitsland? In de ANWB Onderweg app zie waar je goedkoop kunt tanken of laden op je route. De app toont ook verkeersinformatie, files en wegwerkzaamheden.

Route plannen naar Duitsland 
Bekijk informatie over tanken en laden, overnachtingsopties langs de route en algemene route-informatie zoals verkeersdrukte en wegwerkzaamheden.
Milieuzones & milieustickers in Duitsland 
Met de auto naar Duitsland? Bekijk of je een milieusticker nodig hebt, welke kleur je nodig hebt en hoe je die bestelt.
Tickets voor een dagje uit met korting 

Vind hier je tickets voor de leukste dagjes uit van Nederland met ledenvoordeel of korting.

Fietsroutes in Nederland 

Ontdek de mooiste én gratis fietsroutes in elke provincie. Kies er één uit en maak een mooie fietstocht.

Wandelroutes in Nederland 

De mooiste én gratis wandelroutes in elke provincie vind je hier. Ontdek hoe mooi Nederland is.

Downloadnu
ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fiets- en wandelknooppuntenplanners en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.