Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Zomer Vakantiedeals
Trouwe-Ledenvoordeel     

4-daagse stedentrip Berlijn - Vienna House Easy by Wyndham Berlin Potsdamer Platz

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
De resten van de Berlijnse Muur, Checkpoint Charlie, het Spionagemuseum, de Rijksdag, grote parken, dierentuinen midden in de stad en residentiestad Potsdam vlakbij. Tijdens een stedentrip naar Berlijn raak je niet snel uitgekeken.
  • ontdek Berlijn met zijn rijkdom aan bezienswaardigheden
  • verblijf in gerenoveerd 4-sterrenhotel in hippe kunstenaarswijk Friedrichshain
  • entree DDR museum inbegrepen (vanaf lidmaatschap Platina)

Jouw reis

Berlijn heeft zich sinds de val van de Muur in een razend tempo ontwikkeld, maar de hartslag van de voorbije geschiedenis is nog overal voelbaar.

Het bruisende Berlijn is een van de groenste metropolen. Ruim een kwart van de stad bestaat uit parken, stadstuinen, rivieren en meren. Neem bijvoorbeeld het Tempelhofer Park op het voormalige stadsvliegveld en de Großer Tiergarten. De laatste heeft onder andere een dierentuin, terwijl het Tempelhofer Park zich meer op sportactiviteiten richt. Je vindt beide parken in het centrum van Berlijn.

Voor meer over het leven tussen 1949 en 1990 kan je terecht in de musea die aan de Koude Oorlog gewijd zijn. Om met eigen ogen te zien hoe het leven in de destijds door de Sovjet-Unie geannexeerde Deutsche Demokratische Republik was, breng je een bezoek aan het DDR museum (entree inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Platina). Een ander interessant museum is het Spionagemuseum, dat de spionagepraktijken tijdens de Koude Oorlog belicht. 

De Muur is natuurlijk hét symbool van de Koude Oorlog. Het langste gedeelte dat nog overeind staat strekt zich over ruim 1300 meter uit in de Mühlenstrasse, langs de rivier de Spree. De belangrijkste nog te bezoeken oude controlepost is het in 2000 gereconstrueerde Checkpoint Charlie. Vlakbij staat het Muurmuseum.

Dwars door Berlijn loopt ook de 160 kilometer lange wandel- en fietsroute Berliner Mauerweg, die het traject van de voormalige Muur volgt.

Neem een kijkje in de chique wijk Charlottenburg met Slot Charlottenburg en de Kurfürstendamm waar je naar hartelust kunt winkelen.

Een mooie dagexcursie is naar paleizenstad Potsdam even ten zuidwesten van Berlijn: de voormalige residentiestad van de Pruisische adel met zijn ‘Holländisches Viertel’.

De Gedächtniskirche, de Rijksdag, de Brandenburger Tor, de laan Unter den Linden, Potsdamer Platz, de Fernsehturm, de Gendarmenmarkt (een prachtig plein in het hart van Berlijn), een boottocht over de rivier de Spree. Berlijn biedt heel veel moois en interessants, je komt tijd tekort!

EK voetbal
Van 14 juni t/m 14 juli 2024 vind het EK voetbal in Duitsland plaats. Er worden in tien verschillende steden voetbalwedstrijden gespeeld, waaronder ook in Berlijn. Gedurende deze periode is er in Berlijn veel aandacht voor het EK voetbal. Zo worden er twee grote fanzones ingericht waar op grote schermen naar de wedstrijd gekeken kan worden en worden er vele evenementen, festivals en activiteiten georganiseerd. 

Je verblijft in…
Je verblijft in het in september 2023 gerenoveerde en heropende hotel Vienna House Easy by Wyndham Berlin Potsdamer Platz. Dit moderne hotel ligt op twintig minuten loopafstand van de Potsdamer Platz en nabij een metrostation waarmee je eenvoudig de vele bezienswaardigheden van Berlijn kunt ontdekken. Het hotel is modern ingericht met een ruime lobby, fijn ontbijtrestaurant en fitness.

Je verblijft op basis van logies en ontbijt.    Vervoer naar Berlijn
Je reist op eigen gelegenheid naar Berlijn.
Verlengen
Dit arrangement kan niet worden verlengd.