Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Trouwe-Ledenvoordeel     

3-daagse kerstmarktcruise Düsseldorf

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Düsseldorf is dé kerstmarkthoofdstad van Duitsland. Proef de ultieme kerstsfeer op de vele sfeervol verlichte kerstmarkten tijdens advent en geniet aan boord van ms Melody van de uitstekende verzorging en het entertainment. Het begin- en eindpunt is Arnhem. Met vele vertrekdata in december.
  • glühwein, een zee van fonkelende lichtjes en heel veel kerstshoppen
  • comfortabele riviercruise met verblijf in hut op basis van halfpension
  • deskundige ANWB-reisbegeleiding aan boord

Jouw reis

Op ontspannen en comfortabele wijze op kerstmarktcruise naar Düsseldorf! De Rijnstad telt niet één, maar wel zeven kerstmarkten verspreid over de binnenstad, elk met een eigen sfeer en bijzonderheden. 

Zodra je aan boord stapt van ms Melody in Arnhem begint je minicruise vol gemütlichkeit. Het riviercruiseschip vaart in de namiddag vanuit Arnhem richting Duitsland en meert de volgende ochtend vroeg aan in Düsseldorf. 

De levendige en sfeervolle Altstadt van Düsseldorf is in de adventsperiode traditiegetrouw vijf weken lang omgetoverd tot één grote kerstmarkt. Volg de klanken van de kerstmuziek en de geur van glühwein, geroosterde amandelen en kerstkruiden en slenter van kerstmarkt naar kerstmarkt. De markten zijn verspreid over pleinen en straten en liggen op loopafstand van elkaar. De totale afstand die je moet lopen om alle kerstmarkten te bezoeken is ongeveer anderhalve kilometer, dus je kunt ze makkelijk in één dag verkennen. 

Ga op zoek naar leuke cadeaus voor onder de kerstboom, nip een hartverwarmend glühweintje weg (inbegrepen vanaf ANWB-lidmaatschap Zilver) en geniet van de typisch Duitse lekkernijen. En wat te denken van het reuzenrad op de Burgplatz langs de Rijnoever, de draaimolen op de Marktplatz, het wijnpaviljoen op de Heinrich-Heine-Platz en de ijsbaan op de Güstaf-Gründgens-Platz? 

In de late avond vaart het cruiseschip weer terug. De volgende ochtend kom je helemaal uitgerust weer aan in Arnhem, waar de ontscheping plaatsvindt na het ontbijtbuffet. 

Je verblijft in…
Het luxe cruiseschip ms Dutch Melody is een comfortabel schip met een sfeervolle uitstraling en is van alle gemakken voorzien. Aan boord heb je de keuze uit verschillende hutten. 

Aan boord ontbreekt het je aan niets. De chef-kok en zijn team serveren op de heerlijkste gerechten. Op het buitendek zie je de oevers van de Rijn met de vele lichtjes aan je voorbij glijden.
 
Je verblijft op basis van halfpension verzorging (ontbijtbuffet en viergangendiner).

Inclusief deskundige reisbegeleiding
Aan boord word je bijgestaan door een groot team aan bemanningsleden. Daarnaast gaat er een Nederlandssprekende ANWB-reisbegeleiders mee op de kerstmarktcruises. Zij fungeren als vraagbaak en kunnen je eventueel van nuttige tips voorzien. 

Minimaal aantal deelnemers: 100
De ervaring leert dat de reizen grotendeels doorgang vinden. Mocht echter het minimum aantal personen niet zijn bereikt dan zullen wij je uiterlijk twee weken voor vertrek hiervan op de hoogte stellen.

Reisperiode
De vertrekken vinden plaats op 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17 en 19 december 2023.

Verlengen
Deze kerstmarktcruise kan niet worden verlengd.

Upgraden
Het is tijdens het boeken mogelijk je verblijf in de hut op het benedendek te upgraden naar het bovendek of het hoofddek. Zie tab Verblijf voor uitleg over de verschillen tussen de dekken.