Veelgestelde vragen

Het bod op je voertuig betreft een gegarandeerde prijs, op basis van de door jou aangeleverde gegevens. Indien het voertuig anders is dan door jou omschreven kan het zijn dat wij een waardevermindering moeten toepassen.

Je betaalt geen kosten voor de aanvraag van een gegarandeerde prijs. Je ontvangt per mail de prijs die wij voor de auto willen betalen binnen 1 werkdag in. Als je ingaat op het bod worden nog wel servicekosten in rekening gebracht. De hoogte van de servicekosten hangt af van de hoogte van de gegarandeerde prijs en of je ANWB-lid bent of niet.

Jazeker, dat kan. In dit geval moeten de gegevens van de eigenaar van het voertuig ingevuld worden. Tevens dien je een ingevulde machtiging mee te nemen. 

Ja, dat is mogelijk. Echter krijg je als ANWB-lid korting op de servicekosten bij de ANWB Verkoopservice. Mocht je op dit moment geen lid zijn van de ANWB, dan is het mogelijk om je meteen in te laten schrijven

Ja, de ANWB rekent servicekosten wanneer je je voertuig via de ANWB Verkoopservice verkoopt. De hoogte van de servicekosten hangt van de hoogte van de gegarandeerde prijs en of je ANWB-lid bent of niet. 

De servicekosten hangen af van de hoogte van de gegarandeerde prijs en ANWB-leden betalen een lager tarief dan niet-leden. De genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Servicekosten

Verkoopwaarde voertuig ANWB-leden Niet-leden
€ 0 t/m € 500 Geen servicekosten Geen servicekosten
€ 501 t/m € 2.500 € 24,95 € 29,95
€ 2.501 t/m € 5.000 € 39,95 € 49,95
€ 5.001 t/m € 10.000 € 64,95 € 74,95
Hoger dan € 10.000 € 89,95 € 99,95

Je voertuig zelf verkopen aan een particulier kán inderdaad een betere prijs opleveren. Echter brengt een voertuig particulier verkopen wel gedoe met zich mee. Zo moet je zelf afspraken maken met potentiële kopers en over de prijs onderhandelen, proefrit maken, geld overschrijving ontvangen of contant geld ontvangen met alle risico’s van dien, etc. De ANWB Verkoopservice geeft je een goede en gegarandeerde prijs.

Een gefinancierd voertuig kan gewoon worden verkocht via de ANWB Verkoopservice, mits de financieringspartij daarmee instemt. Neem in dit geval wel eerst even contact op met hen. Vervolgens kan er dan een samenwerking komen tussen jou, de financieringsmaatschappij en BCA Autoveiling. We raden je aan dit ook even met ons te overleggen via info@anwbverkoopservice.nl of 088 - 540 38 28

Er zijn diverse voertuigen uitgezonderd van deze dienstverlening, te weten in ieder geval de voertuigen die (voor zover van toepassing):

  1. als bedrijfsvoorraad staan geregistreerd;
  2. met een kenteken waarop door het gebruik van een specifieke letter is aangegeven dat het om een specifiek type of categorie personenauto gaat, zoals: AA, AF, KA, KL t/m KZ, LM, LO, LU CD, CDJ, BN, GN, RC, ZZ, F, Z, HA en FH.

Als je voertuig niet aan één van bovenstaande zaken voldoet ontvang je van ons altijd een gegarandeerde prijs voor je auto.

Een nieuw kentekenbewijs (kosten: €32,60) of tenaamstellingscode (€1,05) kun je aanvragen op de website van de RDW. Er zijn ook andere websites die deze dienst aanbieden en vaak lijken deze websites ook op die van de RDW. Zij rekenen echter veel hogere kosten en het duurt vaak langer voor je je kentekenbewijs in huis hebt.

De foto van de kilometerstand hebben wij nodig om zeker te zijn van de kilometerstand. Je kunt eventueel van tevoren op autopas.nl zelf controleren of de kilometerstand van uw auto klopt (NAP check, kosten € 2,95).

Dat is begrijpelijk. Hieronder staan een aantal zaken om u wegwijs te maken. Heb je nog vragen? Geef dit dan aan bij de opmerkingen. Dan proberen wij het a.d.h.v. de foto’s uit te zoeken.

  • Metallic lak is te zien wanneer je dicht op de lak kijkt, zie je ‘’glinstertjes’’ dan is het een metallic lak. 
  • Je kunt de velggrootte zien bij de bandenmaat op de band. Het getal naast de R is het aantal inches. Bijvoorbeeld, R17 is 17 inch. 
  • Het verschil tussen airco en climate control is dat climate control de temperaturen automatisch regelt. Heb je dus bij de kachel een knop waar ‘’auto’’ of ‘’automatic’’ op staat en kunt u zelf het aantal graden digitaal invullen? Dan heb je climate control ofwel automatische airco.

Nee, het voertuig hoeft niet voorzien te zijn van een geldige APK. Maar een recente APK zorgt er wel voor dat een hogere gegarandeerde bieding op je auto zult ontvangen. Schade of beschadigingen moet je melden bij de aanvraag en wordt in de prijs van de ANWB verrekend. Op een schadevoertuig welke total loss is verklaard of niet meer rijdbaar is kan de ANWB Verkoopservice geen bod doen.

Nadat je de prijs van de ANWB hebt geaccepteerd maak je een afspraak om je voertuig in te leveren bij één van onze inleverpunten. Een medewerker controleert dan het voertuig en maakt een proefrit. Je levert vervolgens alle sleutels en papieren in en ontvangt een vrijwaringsbewijs. Het inleveren duurt 30 tot 45 minuten. De eerstvolgende werkdag staat het geld op je rekening.

Ja dat kan, in plaats van het digitaal inplannen van een afspraak, kun je op werkdagen telefonisch contact opnemen via 088 540 3899 of een mail sturen naar info@anwbautoverkoopservice.nl. De auto kan thuis opgehaald worden van dinsdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Voor deze service worden wel extra kosten gemaakt (€ 249,-) die zullen worden ingehouden op de overeengekomen prijs.

Wanneer je je gegevens hebt ingevuld via de website ontvang je binnen 1 werkdag een gegarandeerde prijs. Vervolgens is het bod 5 werkdagen geldig. Als je het bod geaccepteerd hebt, moet je binnen 14 werkdagen het voertuig inleveren bij een inleverpunt. Feestdagen worden hier niet als werkdag gezien.

Het kan natuurlijk voorkomen dat een nieuwe (lease)auto later geleverd zal worden, zeker gezien de huidige omstandigheden. Heb je van ons al een bod ontvangen, maar zou je deze toch op een later moment willen verzilveren? Neem dan contact met ons op via 088-5403899 of mail naar info@anwbverkoopservice.nl.

Je persoonsgegevens worden alleen gebruikt voor de ANWB Verkoopservice en niet voor andere doeleinden. Na verstrijking van de wettelijke bewaartermijn worden je persoonsgegevens vernietigd. Je bankrekeningnummer hebben wij nodig om het geld aan je over te maken nadat het voertuig is ingenomen. Contante uitbetaling is helaas niet mogelijk.

Ja, zolang je niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en het voertuig minimaal drie maanden op jouw naam staat. 

Ja, hiervoor heb je een akte van overlijden nodig. Kentekenbewijs of tenaamstellingscode kwijt? Neem dan contact op met de RDW klantenservice.

Jazeker. Vergeet dan niet aan te geven dat het een bedrijfsmatige verkoop betreft. Het bod op een personenvoertuig is inclusief BTW en een bedrijfswagen is exclusief BTW. Je dient als bedrijf een factuur op te maken voor de verkoop van het voertuig.

Je kunt de waarde van de auto bepalen met behulp van de ANWB Koerslijst. Die geeft de taxatiewaarden van Bovag Autobedrijven bij aan- en verkoop door het autobedrijf. Deze richtprijzen zijn van toepassing op een gemiddelde auto van het gespecificeerde merk en type, in de opgegeven uitvoering en met de opgegeven kilometerstand. De richtprijzen gaan uit van een schadevrije auto in een goede staat van onderhoud. In jouw situatie zijn hier twee richtprijzen van belang: 'Inruil bij autobedrijf' en 'Verkoop tussen particulieren'.

Let wel: een gegarandeerde prijs komt op heel een andere manier tot stand dan de richtprijs van de ANWB Koerslijst. de gegarandeerde prijs van de ANWB Verkoopservice is namelijk een gemiddelde van eerder gedane biedingen op vergelijkbare auto's. Hiermee krijg je een exact en actueel beeld over de mogelijke opbrengst van de auto als je deze zou verkopen via de ANWB Verkoopservice. Deze waarde-indicatie zal wat lager uitvallen dan het 'Inruil bij autobedrijf' bedrag uit de ANWB Koerslijst. Dat komt, omdat er in deze situatie geen sprake is van inruil maar van inkoop.