Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De beste winterbanden – ANWB test

Welke banden hebben het best gepresteerd in de ANWB winterbandentest van 2017

Om er achter te komen wat de beste winterbanden zijn, heeft de ANWB voor de Winterbandentest 2017 twee populaire bandenmaten onder de loep genomen. Wij zetten de best scorende banden uit de test op een rij.

Welke winterbanden zijn de beste?

Getest zijn winterbanden voor compacte middenklassers zoals de Opel Astra en VW Golf. Daarbij blijkt dat premiumbanden niet per definitie de beste zijn. En we testten winterbanden die thuishoren onder SUV’s zoals de Nissan Qashqai en VW Tiguan.

Direct naar de resultaten van de winterbandentest 2017

Bandenmaat 195/65 R 15T
Bandenmaat 215/65 R 16H

Veel winterbanden zijn prima geschikt voor gebruik onder winterse omstandigheden. Kijk naar de resultaten van de test met in het achterhoofd de eigen verwachtingen van, en eisen aan een band. Voor mensen die niet met de auto op wintersport gaan zijn de prestaties op droog en nat wegdek waarschijnlijk belangrijker dan die op sneeuw. 

Bekijk de hele winterbandentest 2017

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.