Theorie-examen C1 oefenen

C1 examen oefenen? 3 handige tips

Gemiddeld slaagt volgens de statistieken van het CBR ongeveer 70% de eerste keer voor het camper theorie-examen. Wil jij een nog betere kans maken op slagen? Bij de ANWB helpen we je niet alleen met praktijklessen, maar ondersteunen we je ook bij de theorie. We hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet, om het theorie-examen C1 te oefenen.

Tip 1. De opzet van het examen

Ten eerste is het goed om te weten hoe het theorie-examen C1 eruit ziet. Zo bestaat het examen uit twee onderdelen, namelijk verkeer en techniek (RV1) en administratie (R2C):

  • RV1 examen: in het RV1 examen krijg je vragen over gedragsregels, verkeerswetgeving en de functie en werking van de voertuigtechniek. Dit examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 vragen. Je moet 32 vragen goed beantwoorden om te slagen voor dit onderdeel
  • R2C examen: in het R2C examen krijg je vragen over veiligheidsaspecten, milieuaspecten en relevante bepalingen in de vervoerswetgeving. Ook dit examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 vragen, waarvan je er 32 goed moet hebben om te slagen

Je mag pas op voor het praktijkexamen wanneer je beide theorie-examens behaald hebt.

Tip 2. Leer de vraagstelling kennen

Wat voor soort vragen kan je nu verwachten tijdens het theorie-examen c1? Tijdens het RV1 examen kan je vragen verwachten zoals ‘Wat betekent dit bord?’ (met een afbeelding ernaast), ‘Hoe is een busstrook te herkennen?’ en ‘Wat moet de chauffeur regelmatig aan de banden controleren?’. Tijdens het R2C examen kan je vragen krijgen zoals ‘Waarmee moet een chauffeur rekening houden als zijn voertuig wordt beladen?’ en ‘Een chauffeur is bij een verkeersongeval betrokken. Wat moet de chauffeur als eerste doen?’.

Tip 3. Leer van je fouten met oefenexamens

Het maken van oefenexamens is onmisbaar voor de voorbereiding van het theorie-examen C1. Door het oefenen met examens krijg je een goed beeld van het soort vragen. Daarnaast zie je direct op welke onderwerpen je goed scoort en waar je nog wat extra tijd aan moet besteden in de voorbereiding.

Tips camper

 ‘Welk rijbewijs heb je nodig voor een camper?’ en ‘Wat zijn de kosten voor een C1 rijbewijs?’. Vragen die regelmatig gesteld worden. 

Bekijk de antwoorden op de veel gestelde vragen rondom camper rijbewijs

Zoek rijschool in de buurt

Vul de postcode in waar je opgehaald wilt worden en vind jouw rijschool en bijbehorende prijzen.