Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Theorie-examen C1 oefenen

C1 examen oefenen? 3 handige tips

Gemiddeld slaagt volgens de statistieken van het CBR ongeveer 70% de eerste keer voor het camper theorie-examen. Wil jij een nog betere kans maken op slagen? Bij de ANWB helpen we je niet alleen met praktijklessen, maar ondersteunen we je ook bij de theorie. We hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet, om het theorie-examen C1 te oefenen.

Tip 1. De opzet van het examen

Ten eerste is het goed om te weten hoe het theorie-examen C1 eruit ziet. Zo bestaat het examen uit per 1 juli 2022 uit 1 onderdeel, namelijk: 

  • RVM1-C1 Rijbewijs en Vakbekwaamheid
     Dit examen toetst de kennis van verkeer, techniek, lading en wetgeving. Het examen duurt 80 minuten en bestaat uit 65 vragen. Bij 52 of meer goede antwoorden ben je geslaagd. 

Je mag pas op voor het praktijkexamen wanneer je beide theorie-examens behaald hebt.

Tip 2. Leer de vraagstelling kennen

Wat voor soort vragen kan je nu verwachten tijdens het theorie-examen c1? Tijdens het theoriexamen kan je vragen verwachten zoals ‘Wat betekent dit bord?’ (met een afbeelding ernaast), ‘Hoe is een busstrook te herkennen?’ en ‘Wat moet de chauffeur regelmatig aan de banden controleren?’. Maar ook kan je vragen krijgen zoals ‘Waarmee moet een chauffeur rekening houden als zijn voertuig wordt beladen?’ en ‘Een chauffeur is bij een verkeersongeval betrokken. Wat moet de chauffeur als eerste doen?’.

Tip 3. Leer van je fouten met oefenexamens

Het maken van oefenexamens is onmisbaar voor de voorbereiding van het theorie-examen C1. Door het oefenen met examens krijg je een goed beeld van het soort vragen. Daarnaast zie je direct op welke onderwerpen je goed scoort en waar je nog wat extra tijd aan moet besteden in de voorbereiding.

Tips camper

 ‘Welk rijbewijs heb je nodig voor een camper?’ en ‘Wat zijn de kosten voor een C1 rijbewijs?’. Vragen die regelmatig gesteld worden. 

Bekijk de antwoorden op de veel gestelde vragen rondom camper rijbewijs

 

Vind een rijschool in de buurt

Vul de postcode in waar je opgehaald wilt worden en vind jouw rijschool en bijbehorende prijzen.