C1 rijbewijs kosten

Overzicht van kosten C1 rijbewijs

Wil jij graag zelf op pad met een camper? Dan heb je in sommige gevallen een C1 rijbewijs nodig. Een C1 rijbewijs valt onder de noemer vrachtwagenrijbewijs en is geschikt voor chauffeurs van vrachtwagens en campers tussen de 3.500 kilo en 7.500 kilo. Is jouw camper lichter dan 3.500 kilo? Dan is het niet nodig om een apart C1 rijbewijs te halen, hierbij voldoet een rijbewijs B. Hieronder delen we een handig overzicht zodat jij een indicatie hebt van de kosten voor een C1 rijbewijs.

Kosten C1 rijbewijs: theoriecertificaat

Voordat je aan de praktijklessen gaat beginnen heb je een theoriecertificaat nodig. Dit examen bestaat uit twee onderdelen: RV1-light (verkeer en techniek) en R2C (administratie). Voor het RV1-light examen betaal je bij het CBR op dit moment € 31,55 (2019) en voor R2C betaal je € 34,55 (2019). In onze complete ANWB camperpakketten voor je rijbewijs zijn de theorie-examens inbegrepen in de prijs.

Kosten camperrijles

Daarnaast zijn er de kosten voor de rijlessen met de camper. Tijdens een proefles bij de ANWB kunnen onze rijcoaches al een goede inschatting maken van het aantal benodigde rijlessen. We bieden speciale camperpakketten aan, inclusief 8 praktijklessen en het praktijkexamen.

Gezondheidsverklaring

Voordat je het praktijkexamen kan aanvragen moet je online bij het CBR een Gezondheidsverklaring aanvragen. In de Gezondheidsverklaring beantwoord je vragen over je gezondheid, zoals medicijnen of lichamelijke beperkingen. De kosten voor de Gezondheidsverklaring bij het CBR zijn € 37,80 (2019).

Praktijkexamen camperrijbewijs

Tot slot is ook het praktijkexamen onderdeel van je rijbewijs C1 kosten. De kosten voor het praktijkexamen zijn € 212,30 bij het CBR (2019). Bij onze ANWB camperpakketten is de prijs voor het praktijkexamen inbegrepen in het totaal.

Voorbeeld berekening rijbewijs C1 kosten

De kosten voor het behalen van je C1 rijbewijs hangen af van je leervaardigheid en hoeveel camperrijlessen je nodig gaat hebben. Veel van onze ANWB Rijscholen met een camper rijopleiding bieden speciale pakketten voor een vaste prijs.

Een voorbeeld van een camperpakket:

  • Zelfstudiepakket met 3 boeken en 21 uur internettraining voor het RV1 en RC2 examen
  • 2 CCV theorie-examens (RV1-light en R2C)
  • 8 praktijklessen
  • Praktijkexamen

Dit pakket is exclusief medische keuring en eigen verklaring. Voor dit pakket betaal je € 1.480,-. 

Tips theorie-examen C1

We hebben handige tips op een rij gezet om het theorie-examen C1 voor de camper te oefenen.

Lees alle tips omtrent theorie-examen C1

 

Zoek rijschool in de buurt

Vul de postcode in waar je opgehaald wilt worden en vind jouw rijschool en bijbehorende prijzen.