Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Haal je aanhanger rijbewijs in Nieuwegein

Met succes je aanhanger rijbewijs in Nieuwegein halen

In Nieuwegein is het mogelijk om in één dag je BE rijbewijs te halen. Wel heb je veelal te maken met een wachttijd bij het CBR voor het afleggen van het rijexamen voor het aanhanger rijbewijs.

Wanneer is een BE rijbewijs nodig?

Wil je met een aanhanger op pad die meer weegt dan 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen) en weegt de combinatie van de aanhanger meer dan 3500 kilo? Dan heb je hiervoor een aanhanger rijbewijs nodig, ofwel het E achter B rijbewijs. Je rijbewijs B moet je al op zak hebben, wil je met je rijbewijs E achter B halen aan de slag gaan.

 

E achter B rijbewijs halen in de nieuwste elektrische auto’s

Haal jouw E achter B rijbewijs in een elektrische auto. Dit verkleint niet alleen jouw C02-footprint, maar maakt het ook nog makkelijker om jouw examen te halen!

De lessen worden gegeven in de Hyuandai IONIQ 5, de ANWB Trekauto van het jaar 2022. Deze  auto is uitgerust met de nieuwste technieken, zoals een 360 graden camera en een dodehoekcontrole met beeldprojectie. Deze hulpmiddelen maken het een stuk makkelijker om speciale verrichtingen uit te voeren en vergroten jou kansen om in één keer jou examen te halen.

 

Kosten BE rijbewijs halen

Voor het behalen van dit rijbewijs, betaal je alleen voor de praktijklessen en het examen. Je hebt geen theorielessen nodig en dus hoef je hiervoor ook niet te betalen.

Heb je geen ervaring met het rijden met aanhanger? Dan is een proefles nemen voor het aanhanger rijbewijs zeker aan te raden. Hiermee wordt het niveau vastgesteld en geven wij je advies of je in aanmerking komt voor de eendaagse opleiding. In dat geval wordt er een lespakket op maat samengesteld. Een aantal prijzen zoals de prijs per les en het tarief voor het praktijkexamen, kun je ook in het overzicht hieronder terug vinden.

Proefles

€ 59,-

Losse lesprijs

€ 79,50

Dagopleiding incl. praktijk

€ 670,25 € 660,-

Tweedaagse opleiding incl. praktijk

€ 760,-


Tarief praktijkexamen

Praktijkexamen€ 337,-

 

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 60 minuten.