Aanhanger rijbewijs Leiden

In één dag je BE rijbewijs halen bij de ANWB Rijschool

Om te mogen rijden met een aanhanger die zwaarder is dan 750 kilo, is een aanhanger rijbewijs noodzakelijk, oftewel het E achter B rijbewijs. De 750 kilo heeft betrekking op zowel het leeggewicht als het laadvermogen. Dit geldt wanneer de auto en aanhanger samen meer dan 3500 kilo wegen. Wil je dit E achter B rijbewijs halen, dan dien je in het bezit zijn van rijbewijs B.

Binnen één dag kun je bij de ANWB Rijschool in Leiden al je aanhanger rijbewijs halen. Wel dien je rekening te houden met een eventuele wachttijd bij het CBR voor het inplannen van het praktijkexamen.

Je aanhanger rijbewijs in Leiden halen, levert jou diverse voordelen op:

  • Jij bepaalt het aantal lessen per week
  • Zekerheid over het aantal lessen en de kosten die je daarvoor betaalt
  • Eendaagse opleiding mogelijk
  • Hoog slagingspercentage: 73%-75%

Een proefles helpt jou om je huidige niveau vast te stellen. Als je al ervaring hebt met het rijden met een aanhanger, dan is dit in principe niet nodig. Is de eendaagse opleiding niets voor jou, dan wordt er een lespakket op maat voor jou samengesteld om je BE rijbewijs te halen.

Kosten BE rijbewijs

Om je rijbewijs E achter B te halen, betaal je voor de praktijklessen en het examen. Je hebt hiervoor geen theoriecertificaat nodig. De prijzen voor het aanhangwagen rijbewijs kun je hieronder vinden. Als je al ervaring hebt met aanhanger rijden, dan is in de meeste gevallen een eendaagse opleiding voldoende.

  • Kosten proefles/intest: € 71,-
  • Losse les: € 60,50
  • Kosten eendaagse opleiding inclusief praktijkexamen: € 561,-

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor aanhanger aan