Aanhanger rijbewijs in Groningen halen

In één dag je BE rijbewijs halen bij de ANWB Rijschool

Een aanhangwagen rijbewijs heb je nodig als je gaat rijden met een aanhanger die zwaarder is dan 750 kilo. Dit heeft betrekking op het ledig gewicht + laadvermogen van de aanhanger en als je auto en aanhanger samen meer wegen dan 3.500 kilo. Voordat je van start kunt gaan met het aanhanger rijbewijs, moet je wel beschikken over een geldig rijbewijs B.

Dit E achter B rijbewijs kun je in één dag halen bij de ANWB Rijschool in Groningen. Het inplannen van je praktijkexamen bij het CBR kan soms wel even duren, houd daar wel rekening mee als jij je E achter B rijbewijs wilt halen.

Je aanhanger rijbewijs in Groningen halen bij de ANWB levert je verschillende voordelen op. Naast de eendaagse opleiding kun je zelf het aantal lessen per week bepalen, weet je precies wat het je kost en je profiteert bovendien van onze ervaring. Je rijbewijs E achter B halen doe je daarom bij de ANWB!

De kosten van een BE rijbewijs

Je betaalt kosten voor de praktijklessen en het examen voor je aanhanger rijbewijs. Je hoeft geen theorie examen af te leggen om je BE rijbewijs te halen. Misschien heb je nog geen enkele ervaring met het rijden inclusief een aanhanger. Een proefles kan dan uitkomst bieden! Je weet dan direct wat je huidige niveau is en je krijgt uitsluitsel of een eendaagse opleiding voor jou geschikt is. Is dat niet het geval, dan wordt er een lespakket op maat voor je samengesteld. 

  • Kosten proefles/intest: € 52,-
  • Losse les: € 60,50

Als je al wel ervaring hebt met aanhanger rijden, dan is in de meeste gevallen een eendaagse opleiding voldoende.

  • Kosten eendaagse opleiding inclusief praktijkexamen: € 490,-
  • Kosten verkorte opleiding inclusief praktijkexamen: € 395,- (proefles verplicht)

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor aanhanger aan