Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanhanger rijbewijs in Groningen halen

In één dag je BE rijbewijs halen bij de ANWB Rijschool

Je aanhanger rijbewijs in Groningen halen bij de ANWB levert je verschillende voordelen op. Naast de eendaagse opleiding kun je zelf het aantal lessen per week bepalen, weet je precies wat het je kost en je profiteert bovendien van onze ervaring. Je rijbewijs E achter B halen doe je daarom bij de ANWB!

Wanneer heb je ‘m nodig?

Het BE rijbewijs heb je nodig als je gaat rijden met een aanhanger die zwaarder is dan 750 kg. Dit heeft betrekking op het ledig gewicht + laadvermogen van de aanhanger en als je auto en aanhanger samen meer wegen dan 3.500 kg.

Voordat je van start kunt gaan met het aanhanger rijbewijs, moet je wel beschikken over een geldig rijbewijs B. Een extra theorie-examen is niet nodig.

Dit BE rijbewijs kun je in één dag halen bij de ANWB Rijschool in Groningen. Het inplannen van je praktijkexamen bij het CBR kan soms wel even duren. Houd dus wel rekening met een eventuele wachttijd.

De kosten van een BE rijbewijs

Misschien heb je nog geen enkele ervaring met het rijden inclusief een aanhanger. Een proefles kan dan uitkomst bieden! Je weet dan direct wat je huidige niveau is en je krijgt uitsluitsel of een eendaagse opleiding voor jou geschikt is. Is dat niet het geval, dan wordt er een lespakket op maat voor je samengesteld. 

Proefles/intest€ 59,-
Losse les€ 78,75
Dagopleiding incl. praktijkexamen€ 705,-


Tarief praktijkexamen

Praktijkexamen€ 337,-

 

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1 uur.