Het aanhanger rijbewijs in Den Bosch halen

In één dag het BE rijbewijs halen bij de ANWB Rijschool

Wil je gaan rijden met een aanhanger zwaarder dan 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen)? Dan heb je een aanhanger rijbewijs nodig. Deze is verplicht als de auto en aanhanger samen meer wegen dan 3.500 kilo. Om je E achter B rijbewijs te halen, moet je wel in het bezit zijn van rijbewijs B. Haal daarom je aanhanger rijbewijs in Den Bosch bij de ANWB.

De ANWB in Den Bosch biedt jou de mogelijkheid om in één dag je E achter B rijbewijs te halen, enigszins afhankelijk van de wachttijd bij het CBR. Je rijbewijs E achter B halen doe je daarom snel en effectief bij de ANWB.

De kosten voor het BE rijbewijs halen

Je betaalt alleen voor de praktijklessen en het praktijkexamen. Je hebt namelijk geen apart theoriecertificaat nodig voor een aanhangwagen rijbewijs.

Als je geen ervaring hebt met een aanhanger, kun je het beste eerst een proefles nemen. Je huidige niveau wordt hiermee vastgesteld zodat je weet of de eendaagse opleiding voor jou geschikt is. Er kan altijd een lespakket worden samengesteld als dit niet het geval is, zodat je alsnog je aanhanger rijbewijs kunt halen. 

  • Kosten proefles/intest: € 66,-

Als je al wel ervaring hebt met aanhanger rijden, dan is in de meeste gevallen een eendaagse opleiding voldoende.

  • Kosten eendaagse opleiding inclusief praktijkexamen: € 569,-

Proefles aanvragen

Start je aanhanger rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1,5 uur.

 

Vraag een proefles voor aanhanger aan