Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanhanger rijbewijs in Breda

Haal je BE rijbewijs bij ANWB

Je hebt altijd zekerheid over het aantal lessen en de kosten die je moet betalen voor het halen van het aanhangwagen rijbewijs. Je mag ook zelf het lestempo bepalen. Des te meer reden om te kiezen voor de ANWB Rijopleiding om je aanhanger rijbewijs te halen!

Wanneer een rijbewijs BE?

Bij de ANWB Rijschool in Breda kun jij je rijbewijs E achter B halen. Het aanhanger rijbewijs is noodzakelijk bij het rijden met een aanhanger waarvan het gewicht van de aanhanger (laadvermogen + leeggewicht) meer wegen dan 750 kilo en als deze met de auto samen zwaarder weegt dan 3.500 kilo.

Om je E achter B rijbewijs te halen, heb je een rijbewijs B nodig. Een speciaal theoriecertificaat is niet nodig om je BE rijbewijs te halen. Het CBR heeft wel een wachttijd voor het praktijkexamen, dus houd daar rekening mee bij het plannen van de lessen.

Hoeveel kost het?

Een proefles is een aanrader als je nog geen ervaring hebt met het rijden van aanhangers. Je weet dan ook direct of de eendaagse opleiding voor jou geschikt is. Er wordt een persoonlijk lespakket voor je samengesteld als dit niet zo is. De kosten voor je BE rijbewijs halen vind je hieronder:

Proefles (60 min)€ 59,-
Losse les€ 78,50

Dagopleiding (5 lessen + praktijkexamen)

€ 707,50


Tarief praktijkexamen

Praktijkexamen€ 337,-

 

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1uur.