Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Aanhanger rijbewijs in Amsterdam

Eendaagse opleiding voor je aanhanger rijbewijs

Rijden met een aanhangwagen hoeft niet moeilijk te zijn, maar er kunnen altijd onverwachte situaties zijn waarbij u de aanhanger op een moeilijk wijze moet manoeuvreren. Daarnaast is het vanaf een bepaald gewicht verplicht om een aanhanger rijbewijs in bezit te hebben. Dit BE rijbewijs haal je bij de ANWB rijschool in Amsterdam!

Je aanhanger rijbewijs halen in Amsterdam

Wanneer de aanhanger bovendien meer dan 750 kg weegt (leeggewicht + laadvermogen) en de auto en de aanhanger wegen samen meer dan 3500 kg, dan moet je in het bezit zijn van een aanhangwagen rijbewijs ofwel het BE rijbewijs. Als je dit rijbewijs bij de ANWB Rijschool in Amsterdam gaat halen, profiteer je van diverse voordelen:

  • Eendaagse opleiding mogelijk
  • Bepaal zelf het lestempo
  • Zekerheid over aantal lessen en kosten
  • Hoog slagingspercentage: 81% - 85%

Het plannen van je BE rijbewijs

Je kunt bij de ANWB in één dag je aanhanger rijbewijs halen, maar houd wel rekening met een eventuele wachttijd bij het CBR voor het inplannen van je praktijkexamen.

Als je helemaal geen ervaring hebt met het rijden met en aanhanger, dan adviseren wij je een proefles te nemen. Op basis hiervan kunnen wij je huidige niveau vaststellen en kijken of je in aanmerking komt voor een eendaagse opleiding.

Proefles (60 min)€ 59,-
Losse les€ 86,50
Duo opleiding€ 470,-
Dagopleiding 5 uur incl. praktijkexamen€ 738,75 € 660,-
Tweedaagse opleiding incl. praktijkexamen€ 903,75 € 760,-


Tarief praktijkexamen

Praktijkexamen€ 337,-

 

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles met daarna een persoonlijk gesprek duurt 1 uur.