Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Haal je aanhanger rijbewijs in Amersfoort

Je E achter B rijbewijs halen bij ANWB

Het BE rijbewijs halen doe je eenvoudig bij de ANWB in Amersfoort. Het aanhanger rijbewijs in Amersfoort halen is mogelijk in slechts 1 dag. Om je E achter B rijbewijs te halen, dien je wel in het bezit te zijn van je rijbewijs B.

Wanneer een BE rijbewijs?

Ga je graag met de aanhanger op pad? Houd er dan rekening mee dat hiervoor diverse regels gelden. Als een aanhanger meer weegt dan 750 kilo (leeggewicht + laadvermogen) en de auto én de aanhanger wegen samen meer dan 3500 kilo, dan is een aanhanger rijbewijs verplicht.

E achter B rijbewijs halen in de nieuwste elektrische auto’s

Haal jouw E achter B rijbewijs in een elektrische auto. Dit verkleint niet alleen jouw C02-footprint, maar maakt het ook nog makkelijker om jouw examen te halen!

De lessen worden gegeven in de Hyuandai IONIQ 5, de ANWB Trekauto van het jaar 2022. Deze  auto is uitgerust met de nieuwste technieken, zoals een 360 graden camera en een dodehoekcontrole met beeldprojectie. Deze hulpmiddelen maken het een stuk makkelijker om speciale verrichtingen uit te voeren en vergroten jou kansen om in één keer jou examen te halen.

Aanhangwagen rijbewijs: wat zijn de kosten?

Als je besluit om je BE rijbewijs te halen, dan betaal je alleen voor de praktijklessen en het examen. De daadwerkelijke kosten kun je hieronder terugvinden. Heb je nog helemaal geen ervaring met het rijden met een aanhanger? Dan adviseren we je om een proefles te nemen zodat we kunnen inschatten of je in aanmerking komt voor de eendaagse opleiding. 

Proefles 60 min

€ 59,-

Losse lesprijs

€ 79,50

Eendaagse opleiding 

(5 lesuren + praktijkexamen)

 € 660,-

Tweedaagse opleiding 

(7 lesuren + praktijkexamen)

€ 760,-


Tarief praktijkexamen

Praktijkexamen€ 337,-

 

Proefles aanvragen

Start je rijopleiding met een intest. Deze proefles duurt 1 uur met daarna een persoonlijk gesprek.

Vraag een proefles voor aanhanger aan