Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Rijles in een simulator

Veilig kennis maken met de auto en het verkeer

Een aantal van onze vestigingen maken gebruik van een rijsimulator in de rijopleiding. In de simulator kun je in een veilige omgeving wennen aan handelingen (schakelen, spiegelen) en situaties op de weg oefenen. Dat is erg fijn als je het spannend vindt om auto te rijden of als je nog geen ervaring hebt. Daarom worden ook vaak de proeflessen in een simulator aangeboden. Daarnaast kun je kiezen voor een programma waarin 7 simulatorlessen worden vervangen voor 7 rijlessen in een lesauto. Hiervoor betaal je minder dan voor lessen in de reguliere lesauto en vaak kun je ook eerder starten met de rijopleiding.

Hoe werkt de rijsimulator?

Het is net alsof je in een echte lesauto stapt: je gaat zitten in de autostoel, stelt de stoel en spiegels goed af en doet de autogordel om. De drie schermen voor je laten de situatie op de weg zien, door het linkerraam, voorruit en rechterraam.

De simulator beoordeelt jouw rijskills: trap je op de juiste pedalen op het juiste moment en kijk je wel goed in je spiegels? Je krijgt direct te horen wat je goed doet en waar je nog op moet letten. De simulator houdt rekening met wat je moeilijk vindt, zodat je dat extra kunt oefenen. Onze rijcoach kijkt op afstand mee, dus er is altijd iemand waar je vragen aan kunt stellen. 

Proefles in de rijsimulator

Tijdens de proefles maak je kennis met de rijsimulator en leer je alles over sturen en wegrijden . Aan de hand van jouw skills, geeft de simulator een lesadvies.  Zo weet je hoeveel lessen je ongeveer moet rijden om te slagen voor je praktijkexamen.

Simulatorprogramma van 7 lesuren

Als de proefles in de simulator goed bevallen is, kun je kiezen om de eerste 7 lesuren ook  in de simulator te doen. Zo stap je goed voorbereid de lesauto in! Het lesprogramma dat je gaat volgen:

  1. Snelheid, schakelen, plaats op de Weg
  2. Schakelen, plaats op de weg, parkeren
  3. Oversteken, rechts afslaan, links afslaan
  4. Voorrangskruispunten, mini-rotonden
  5. Gevaarherkenning, rijstijltest, evaluatiegesprek*
  6. Gevarieerde kruispunten, rijden in het donker
  7. Snelwegen: inhalen, in- en uitvoegen, weven

Kosten van het simulatorprogramma

Het is goedkoper én duurzamer om te lessen in de simulator dan in de lesauto, omdat we samen zo een hoop brandstof besparen. Voor een lesuur in de simulator betaal je €44. We adviseren je altijd om het gehele programma te volgen. Daarvoor betaal je in totaal dus €308. Hiermee bespaar je tot 34% op je eerste 7 lesuren!

Welke vestigingen hebben een simulator?

Op de volgende vestigingen kun je een simulatorprogramma volgen: Alkmaar, Amsterdam, Beverwijk, Alphen aan de Rijn, Zaandam, Purmerend, Leiden, Santpoort, Hoofddorp, Eibergen, Doetinchem, Lelystad, Harderwijk en Hilversum.

In Den Haag volg je alleen een proefles op een simulator, maar volg je verder alle lessen in een reguliere lesauto.

Wil jij net als Max Verstappen ook oefenen in een rijsimulator? Vraag dan direct een proefles aan!

 

Vind een rijschool in de buurt

Vul de postcode in waar je opgehaald wilt worden en vind jouw rijschool en bijbehorende prijzen.