Spoedcursus Rijbewijs

Wil jij snel klaar zijn met jouw rijopleiding? Kies dan voor een ANWB Spoedcursus!

Wil je binnen 10 weken of zelfs binnen 10 lesdagen je rijbewijs halen? Maak dan gebruik van onze Spoedcursus Rijbewijs! Tijdens een proefles kijken we samen met jou of deze spoedcursus bij je past en hoeveel lessen je nodig hebt. Ben je geschikt? Dan plannen we op basis van het praktijkexamen jouw rijlessen in.

Spoedcursus vanaf 10 weken

De rijlessen worden verdeeld over minimaal 10 weken. Deze spoedcursus is mogelijk in een periode van 10, 12, 14 weken of meer. Alles in overleg met jou! Het is voornamelijk belangrijk dat je beschikbaar bent in die periode.

 1. Het is ons doel om jou binnen een zo kort mogelijke periode klaar te stomen voor je praktijkexamen.
 2. In deze periode dien je goed beschikbaar en uitgerust te zijn. Je gaat namelijk in een korte periode meerdere of langere rijlessen per week volgen.
 3. Voordat je kan afrijden dien je in het bezit te zijn van een theoriecertificaat, anders mag je niet deelnemen aan het praktijkexamen. Begin dus op tijd met het behalen van je theorie-examen. Jouw rijschool wil je hier graag bij helpen!
 4. Op tijd aanvragen van je praktijkexamen is belangrijk! Dit i.v.m. de wachttijden bij het CBR. Deze zijn in sommige gebieden 4 maanden of langer.
 5. Zodra we je praktijkexamen hebben aangevraagd weten we wanneer je kan starten met je rijopleiding.
 6. De totale kosten worden bepaald op basis van het aantal lessen dat je nodig hebt en de lesprijs per uur van jouw lokale ANWB rijschool i.c.m. met het praktijkexamen, en verschilt per rijschool.
 7. Naast de lessen bieden sommige ANWB Rijscholen extra opties om jou te helpen bij het halen van je rijbewijs. Denk hierbij aan een tussentijdse toets of aanvullende lessen in een simulator.
 8. Bij sommige ANWB Rijscholen kan het zijn dat de proefles wordt aangeboden in een simulator.
 9. Op deze spoedcursus zijn de zelfde voorwaarden van toepassing als voor onze reguliere opleiding.

Proefles aanvragen Spoedcursus vanaf 10 weken

Tijdens de proefles wordt jouw rijvaardigheid vastgesteld en ontvang je een persoonlijk lesadvies. De proefles kost 35,- euro. Kom je daarna bij ons lessen dan is de proefles GRATIS!

 

Vraag een proefles voor auto aan

 

Spoedcursus vanaf 10 lesdagen

In een korte tijd je rijbewijs halen tijdens je schoolvakantie of direct na je examen?

Een aantal ANWB rijscholen biedt in de zomervakantie (vanaf half mei tot en met augustus) en in de najaars vakantie (oktober) een spoedcursus vanaf 10 lesdagen aan. Kijk hieronder welke ANWB rijscholen dit aanbieden.

De rijlessen worden verdeeld over minimaal 10 lesdagen en een praktijkexamen dag. Deze rijopleiding is mogelijk in een periode van 2, 3 of 4 weken. Alles in overleg met jou! Het is voornamelijk belangrijk dat je beschikbaar bent in die periode.

 1. Er is beperkt plek. OP=OP!
 2. Op tijd aanvragen is belangrijk! Dit i.v.m. de beperkte beschikbaarheid en lange wachttijden die er zijn bij het CBR voor een praktijkexamen. Vraag dus vandaag nog je proefles aan!
 3. Op dit moment kan je je niet meer bij alle deelnemende locaties aanmelden voor een proefrijles voor de Spoedcursus Rijbewijs vanaf 10 lesdagen in de aankomende zomerperiode (mei t/m augustus 2023). De locaties waar dit nog wel mogelijk is zijn: Dordrecht en Barendrecht.

  Voor de Spoedcursus Rijbewijs vanaf 10 lesdagen in het najaar van 2023 kan je je nog steeds op alle deelnemende locaties aanmelden.

 4. Het is een intensieve periode waarin je beschikbaar en uitgerust moet zijn. Je hebt ongeveer 4 lesuren per dag. 
 5. Bij de spoedcursus vanaf 10 lesdagen dien je bij de start van de rijopleiding in het bezit te zijn van een theoriecertificaat, anders mag je niet deelnemen aan het praktijkexamen.
 6. Begin op tijd met het behalen van je theorie-examen. Jouw rijschool wil je hier graag bij helpen!
 7. De totale kosten worden bepaald op basis van het aantal lessen dat je nodig hebt en de lesprijs per uur van jouw lokale ANWB Rijschool i.c.m. met het praktijkexamen, en verschilt per rijschool.
 8. Naast de lessen bieden sommige ANWB Rijscholen extra opties om jou te helpen bij het halen van je rijbewijs. Denk hierbij aan aanvullende lessen in een simulator.
 9. Bij sommige ANWB Rijscholen kan het zijn dat de proefles wordt aangeboden in een simulator.
 10. Op de spoedcursus zijn dezelfde voorwaarden van toepassing als onze reguliere opleiding.

Proefles aanvragen Spoedcursus vanaf 10 lesdagen

Tijdens de proefles wordt jouw rijvaardigheid vastgesteld en ontvang je een persoonlijk lesadvies. De proefles kost 35,- euro. Kom je daarna bij ons lessen dan is de proefles GRATIS!

 

Vraag een proefles voor auto aan